Rolex Paris Masters, втори кръгЖил Симон – Тейлър Фриц 7-5,

...
Rolex Paris Masters, втори кръгЖил Симон – Тейлър Фриц 7-5,
Коментари Харесай

Симон повали и Фриц след нова гладиаторска битка


Rolex Paris Masters, втори кръг

Жил Симон – Тейлър Фриц 7-5, 5-7, 6-4

Лебедовата ария на Жил Симон в ATP Тура ще продължи най-малко още един ден. Французинът доближи до осминафиналите на Мастърс шампионата в Париж след трагична победа над международния №11 Тейлър Фриц. Подобно на дуела против Анди Мъри, френският деец и през днешния ден не бе надалеч от това да претърпи последната загуба в кариерата си, само че още веднъж откри метод да вдигне на крайници публиката в „ Берси “.

Негов конкурент в идната фаза ще бъде Феликс Оже-Алиасим, който през днешния ден също оцеля в трисетова драма.

Фриц имаше съществено предимство във връзка с асовете (8-4) и уинърите (49-23), само че за сметка на това Симон позволи доста по-малко непредизвикани неточности (16-36). Бившият №6 завоюва 70% от точките си на първи сервис (47/67) и осъществя четири от 11-те си благоприятни условия за пробив (36%), до момента в който Фриц оползотвори три от своите девет брейкпойнта (33%).

Двамата съперници изцяло оправдаха упованията за трогателен конфликт, като си размениха по един пробив още в самото начало. Фриц стигна до три следващи сетбола при 5-4, само че Симон показва изумителна игра в отбрана и съумя да избегне заплахата. Ключовият миг в сета се оказа маратонският единадесети гейм. В няколко доста дълги и оспорвани разигравания доста по-големият опит на французина му оказа помощ да стигне до нов брейк, който след това затвърди и се наложи със 7-5 в откриващата част.

Втората част протече по подобен метод, като двамата записаха по един ранен пробив, след което равенството се резервира до 5-5. Симон имаше отличен късмет да повтори стореното в първия сет, само че този път пропусна три шанса за пробив при 5-5 и Фриц завоюва подаването си. Тези пропилени благоприятни условия костваха скъпо на родения в Ница тенисист, защото след това международният №11 бе доста нападателен на ретур и това му оказа помощ да стигне до решителен брейк, изравнявайки резултата в мача след 7-5.

В заключителния сет първенецът от Индиън Уелс имаше превъзходен късмет да нанесе пагубен удар по упоритостите на Симон, само че при 3-2 пропусна три шанса за пробив. В края на мача французинът още веднъж прибегна до офанзивите „ сервис-мрежа “, които му донесоха триумф в мача против Анди Мъри. Това още веднъж се оказа скритият жокер в ръкава на двукратният „ мейджър “ четвъртфиналист и той съумя да пробие сервиса на Фриц, след което завърши мача със сервис гейм на 15 за крайното 7-5, 5-7, 6-4 по-късно над три часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР