Rolex Paris Masters, първи кръгМарк-Андреа Хюслер – Яник Синер 6-2,

...
Rolex Paris Masters, първи кръгМарк-Андреа Хюслер – Яник Синер 6-2,
Коментари Харесай

Хюслер отстрани Синер в дебюта си на Paris Masters


Rolex Paris Masters, първи кръг

Марк-Андреа Хюслер – Яник Синер 6-2, 6-3

Още в първия ден от тазгодишното издание на Мастърс шампионата в Париж станахме очевидци на сензация. Шампионът на Sofia Open Марк-Андреа Хюслер доближи до втори кръг откакто в профил Яник Синер. По този метод почналият от квалификациите швейцарец взе реванш от международния №12 за провалянето в „ Арена Армеец “ през 2020 година

Следващият му конкурент ще бъде Карен Хачанов, който по-рано през днешния ден разгроми Себастиан Баес с 6-1, 6-1.

Хюслер записа повече асове (6-2) и уинъри (20-15), както и по-малко двойни (0-4) и непредизвикани неточности (3-10). Швейцарецът завоюва 76% от точките си на първи сервис (22/29) и беше съвсем безукорен при възможностите си за пробив (4/5), до момента в който Синер не съумя да осъществя нито един от трите си брейкпойнта.

Хюслер заигра доста нападателно от началото, като Синер не успяваше да откри отговори за офанзивите му от главната линия и това разреши на международния №61 да реализира ранен брейк и да поведе с 2-0. Впоследствие Синер усъвършенства представянето си и имаше превъзходен късмет да възвърне равенството, само че при 3-2 пропусна два следващи брейкпойнта.

Тези пропилени благоприятни условия костваха скъпо на италианеца, защото Хюслер завоюва подаването си и това се оказа началото на мощна серия за него. Роденият в Цюрих тенисист записа нов пробив, който след това затвърди и завоюва откриващия сет с 6-2.

Синер можеше да нанесе удар по упоритостите на съперника си, само че във втория сет пропиля брейкпойнт при 1-0. Впоследствие Хюслер още веднъж съумя да пробие пръв и натрупа задатък от 4-2. Първата ракета на Италия редуцира пасива си, само че не за дълго. Шампионът на Sofia Open остана безукорен на сервис, след което осъществя нов пробив за крайното 6-2, 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР