Rolex Paris Masters, четвъртфиналСтефанос Циципас – Томи Пол 6-2, 6-4Стефанос

...
Rolex Paris Masters, четвъртфиналСтефанос Циципас – Томи Пол 6-2, 6-4Стефанос
Коментари Харесай

Циципас надделя над Пол с победа №60 за сезона


Rolex Paris Masters, четвъртфинал

Стефанос Циципас – Томи Пол 6-2, 6-4

Стефанос Циципас изигра нов мощен мач на Мастърс шампионата в Париж, елиминирайки международния №31 Томи Пол. По този метод гръцкият тенисист стигна до дебютния си полуфинал в шампионата, като в това време доближи границата от 60 победи в един сезон за пръв път в кариерата си и резервира шансове да приключи годината като №1 в ранглистата.

Негов конкурент в борбата за място на финала ще бъде Новак Джокович, който надви безапелационно над Лоренцо Музети.

Пол пласира повече уинъри (18-13), само че за сметка на това Циципас направи по-малко двойни (1-2) и непредизвикани неточности (7-11). Световният №5 завоюва 76% от точките си на първи сервис (31/41) и беше безукорен при възможностите си за пробив (3/3), като в това време отрази всички седем брейкпойнта, пред които бе изправен.

Циципас бе подложен под съществено напрежение в откриващия гейм, когато му се наложи да избавя четири точки за пробив, преди в последна сметка на завоюва подаването си. Впоследствие обаче гръцкият тенисист накара Пол да се отбранява и осъществя ранен пробив, който затвърди за 3-0.

Американецът можеше да върне интригата, откакто прекъсна серията на Циципас и стигна до три следващи шанса за пробив, само че миналогодишният финалист от Ролан Гарос избегна заплахата и възвърне разликата от три гейма. Пол редуцира пасива си, само че не за дълго, защото продължи да няма отговор за бързата и нападателна игра на съперника си. От своя страна Циципас приключи вихрено сета, като записа два следващи гейма на нула и се наложи с 6-2.

Вторият сет бе много по-равностоен, като в първите девет гейма никой от съперниците на стигна до брейкпойнт. Отличната игра при мрежата на Циципас обаче се оказа решаващият фактор, който наклони везните в негова изгода, и петият подложен завърши дуела с пробив на нула за крайното 6-2, 6-4 след 76 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР