Rolex Paris Masters, четвъртфиналНовак Джокович – Лоренцо Музети6-0, 6-3Новак Джокович

...
Rolex Paris Masters, четвъртфиналНовак Джокович – Лоренцо Музети6-0, 6-3Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович разгроми Музети за 74-ия си Мастърс полуфинал


Rolex Paris Masters, четвъртфинал

Новак Джокович – Лоренцо Музети 6-0, 6-3

Новак Джокович направи нова крачка към отбрана на купата на Мастърс шампионата в Париж, класирайки се за полуфиналите след победа над Лоренцо Музети. След отличния за него първи сет сърбинът инкасира пробив във втория, само че бързо си върна самодейността и продължава да няма загуба от италианеца и след третия конфликт посред им. Днешната победа бе 12-а поредна за Джокера както в ATP Тура, по този начин и на Rolex Paris Masters.

Опонент на Джокера на полуфинала ще бъде спечелилият от мача сред Стефанос Циципас и Томи Пол.

Джокович не позволи нито една двойна неточност, като в това време направи по-малко непредизвикани (10-14) и имаше превес във връзка с уиннърите (17-8). Сърбинът спчели 86% от точките си на първи сервис (18/21) и осъществя пет от 11-те си брейкпойнта (45%), до момента в който Музети оползотвори единствения късмет за пробив, който се откри пред него.

Първият брейкпойнт в мача се откри пред Джокович при 1-0, само че бе пропуснат след топка в навън при офанзива с форхенд по диагонала. Веднага по-късно обаче сърбинът стигна до нова опция, която бе оползотворена след непредизвикана неточност на Музети. Джокович се възползва оптимално от неуверената игра на своя конкурент и не загуби точка при идващото си подаване, като по този метод натруоа удобен задатък от 3-0.

След почивката международният №7 продължи да господства, като непрекъснато тормозеше италианеца с умели комбинации от мощни форхенди и прецизни къси топки. Джокера завоюва идващите два гейма на 15, а в шестия гейм Музети дефинитивно се пречупи под напрежението, като при 30-15 позволи три следващи неточности от бекхенд и по този метод Джокович завоюва откриващия сет с 6-0 след едвам 23 минути игра.

Вторият сет също стартира с гейм за Джокович, само че Музети прекъсна серията му и изравни резултата, след което, изцяло обратно на развиването на играта до този миг, италианецът стигна до два следващи брейкпойнта. Този път първенецът бе този, който позволи неточност във допустимо най-неподходящия миг, и след форхенд в мрежата международният №23 реализира поврат, пробивайки за 2-1.

В идващия гейм функциите се размениха и Джокович бе този, който си извоюва два поредни шанса за пробив. Музети обаче избегна заплахата след смач в навън от страна на сърбина, последван от ас. Сърбинът пропусна още един брейкпойнт след топка в навън при офанзива с бекхенд по правата, само че в последна сметка реализира задачата си и възвърне равенството, като приключи гейм с праволинеен форхенд от дъното на корта. Този пробив също бе вкоренен със сервис гейм на нула от страна на Джокера, който си върна водачеството при 3-2.

Шампионът на Уимбълдън стигна до нов брейкпойнт, при който обаче не съумя да отрази сервиса на Музети. Радостта на италианеца обаче не продължи дълго – негов несполучлив опит за прехвърлящ удар даде елементарен смач на Джокович, а при последвалата точка за пробив международният №23 изпрати топката в навън при офанзива с бекхенд по диагонала. Атаките „ сервис-мрежа “ още веднъж послужиха добре на Джокера и му помогнаха да се приближи на гейм от успеха, повеждайки безапелационно с 5-2.

Музети редуцира пасива си, само че не за дълго, защото след няколко доста добре построени офанзиви Джокович победи с 6-0, 6-3 след 73 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР