Rolex Paris Masters, четвъртфиналФеликс Оже-Алиасим – Франсис Тиафо 6-1, 6-4Феликс

...
Rolex Paris Masters, четвъртфиналФеликс Оже-Алиасим – Франсис Тиафо 6-1, 6-4Феликс
Коментари Харесай

Оже-Алиасим елиминира Тиафо и записа 16-а поредна победа


Rolex Paris Masters, четвъртфинал

Феликс Оже-Алиасим – Франсис Тиафо 6-1, 6-4

Феликс Оже-Алиасим продължи мощното си показване на Мастърс шампионата в Париж, класирайки се за полуфиналите след успех над Франсис Тиафо. По този метод канадецът още веднъж затвърди реномето си на играча, намиращ се в най-хубава форма в Тура сега, като записа 16-и следващ триумф и се приближи до четвъртия си пореден трофей след тези във Флоренция, Антверпен и Базел.

Негов конкурент в борбата за място на финала ще бъде Карлос Алкарас или Холгер Руне.

Оже-Алиасим записа повече асове (8-6) и уинъри (26-14), като в това време не направи нито една двойна неточност и позволи по-малко непредизвикани (13-16). Канадецът осъществя единствено три от 14-те си шанса за пробив, само че това се оказа изцяло задоволително, защото Тиафо не доближи до нито един брейкпойнт в хода на дуела.

Първият сет несъмнено бе най-силният за Оже-Алиасим от началото на шампионата. Световният №8 даде единствено две точки на сервис, като в това време бе доста нападателен на ретур и не позволяваше на Тиафо да се възползва от силата на своя начален удар. В същото време канадецът показва доста по-добро придвижване по корта и атакуваше доста сполучливо от главната линия. Това му разреши на два пъти да пробие сервиса на полуфиналиста от US Open и да завоюва първия сет с 6-1 след едвам 26 минути игра.

Оже-Алиасим продължи да господства и във втория сет, реализирайки ранен пробив, който след това затвърди за 3-1. Канадецът можеше да направи преднината си още по-сериозна, само че в петия гейм Тиафо избави брейкпойнт и понижи изоставането си.

Най-интересният гейм в мача несъмнено бе деветият, който продължи 14 минути. В него Оже-Алиасим доближи до пет мачбола, само че при два от тях изпрати топката в навън при офанзива с бекхенд по диагонала, а останалите бяха избавени от Тиафо след доста прецизни офанзиви от вътрешността на корта. Американецът завоюва подаването си, само че Оже-Алиасим остана безукорен на сервис и осъществя шестия си мачбол с отлична офанзива „ сервис-мрежа “, оформяйки крайното 6-1, 6-4 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР