Rolex Monte Carlo Masters, втори кръгНовак Джокович – Алехандро Давидович

...
Rolex Monte Carlo Masters, втори кръгНовак Джокович – Алехандро Давидович
Коментари Харесай

Джокович претърпя поражение при завръщането си в Монте Карло


Rolex Monte Carlo Masters, втори кръг

Новак Джокович – Алехандро Давидович Фокина 3-6, 7-6(5), 1-6

Алехандор Давидович Фокина вгорчи завръщането на Новак Джокович, елиминирайки го във втори кръг на Мастърс шампионата в Монте Карло. Днешният триумф бе първи за испанеца против тенисист от Топ 5, както и втори против състезател от Топ 10 откакто предходната година в профил Матео Беретини в Княжеството.

Следващият конкурент на международния №46 ще бъде Дан Еванс или Давид Гофен.

Думите на Джокович, че е доста надалеч от най-хубавата си форма, се потвърдиха при започване на първия сет. Давидович Фокина показва доста бърз и нападателен тенис, за който международният №1 мъчно намираше отговор, и това му разреши да натрупа удобен задатък от 4-1. Впоследствие обаче Джокера усъвършенства доста играта си в отбранителен проект, до момента в който испанецът сподели съществени съмнения на първи сервис, а напредизвиканите му неточности зачестиха. Това разреши на лидера на схемата да върне един от пробивите, след което затвърди брейка за 4-3.

След почивката бекхендът на Фокина още веднъж проработи и испанецът съумя да прекъсне серията на съперника си, доближавайки се на гейм от спечелването на сета. Той завърши при 6-3 в интерес на международния №46, откакто при 30-30 в деветия гейм Джокович позволи две следващи непредизвикани неточности. За него тя бяха общо 16 в първата част, до момента в който тези на Давидович Фокина бяха седем.

Силната серия на испанеца продължи и той поведе с 3-0 при започване на втория сет, откакто в маратонския трети гейм избави пет брейкпойнта. Изправен пред проваляне, Джокович заигра доста по-освободено и тази тактичност даде резултат. Сърбинът увеличи доста качеството на сервиса си и стартира да се движи доста повече по корта, като по този метод съумя да върне интригата, редуцирайки пасива си до 3-2.

Световният №1 не бе по никакъв начин надалеч от това да възвърне равенството, откакто в шестия гейм избави два брейкпойнта с отлични излизания на мрежата. Впоследствие обаче Джокович пропусна привидно елементарно воле, което даде нов късмет за пробив на Давидович Фокина. Този път обаче испанецът се възползва от шанса си с отлична къса топка и направи резултата 4-2 в своя изгода.

Джокович редуцира пасива си, като след седмия гейм Давидович Фокина се нуждаеше от здравна помощ поради неприятно рухване на корта. Непредвиденото спиране въобще не се отрази отрицателно на игровия темп на сърбина и той реализира цялостен поврат, записвайки два следващи гейма на нула за 5-4, подкрепят от няколко двойни неточности на съперника си. Джокович обаче не съумя да се възползва от шанса си да сервира за сета и в последна сметка се стигна до тайбрек.

Той стартира по-добре за Давидович Фокина, който поведе с 4-2. Впоследствие обаче напрежението повлия на испанеца и той позволи няколко непредизвикани неточности. Това разреши на Джокович да стигне до сетпойнт, който осъществя със зрелищен минаващ удар по правата и по този метод възвърне равенството в мача след 7-6(5).

В заключителния сет Давидович Фокина осъществя ранен пробив и поведе с 2-0, след което обаче пропусна три брейкпойнта и разреши на Джокович да върне интригата. Въпреки това сериозната липса на играва процедура от началото на сезона още веднъж си пролича и сърбинът показваше все по-видими признаци на отмалялост. Испанският тенисист изигра един от най-силните сетове в кариерата си и записа два поредни пробива, с които оформи крайното 6-3, 6-7(5), 6-1 след съвсем три часа на корта.

Резултати от приключилите мачове от днешния ден:

Даниел Еванс – Бенжамен Бонзи 6-0, 7-6(4)

Педро Мартинес – Юго Умбер 6-4, 7-6(5)

Емил Руусувуори – Оскар Оте 6-4, 6-3

Лоренцо Сонего – Иля Ивашка 6-3, 6-3

Максим Креси – Ласло Джере 4-6, 7-6(7), 2-6

Тейлър Фриц – Лукас Катарина 6-7(6), 7-6(5), 6-4

Лоренцо Музети – Беноа Пер 6-2, 6-7(4), 6-2

Давид Гофен – Иржи Лехечка 6-4, 6-3

Новак Джокович – Алехандро Давидович Фокина 3-6, 7-6(5), 1-6

Холгер Руне – Аслан Карацев 7-6(1), 4-6, 6-3
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР