Rolex Monte-Carlo Masters, четвъртфиналАлександър Зверев – Яник Синер 5-7, 6-3,

...
Rolex Monte-Carlo Masters, четвъртфиналАлександър Зверев – Яник Синер 5-7, 6-3,
Коментари Харесай

Зверев оцеля в трисетова драма срещу Синер


Rolex Monte-Carlo Masters, четвъртфинал

Александър Зверев – Яник Синер 5-7, 6-3, 7-6(5)

Александър Зверев доближи до полуфиналите на Мастърс шампионата в Монте Карло след доста сложна победа над Яник Синер. Олимпийският първенец стартира много неубедително мача и изоставаше със сет и пробив, само че след това съумя да обърне развоя на събитията и да се приближи с още една крачка до единствената Мастърс купа на клей, която към момента му убягва.

Следващият конкурент на германеца ще бъде спечелилият от конфликта сред защитаващия трофея Стефанос Циципас и Диего Шварцман.

Зверев бе по-агресивен на начален удар и записа повече асове (5-3), само че броят на двойните му неточности също бе по-висок (6-3). Германецът имаше предимство във връзка с извоюваните на сервис точки (69-57) и оползотвори пет от осемте си шанса за пробив (63%), до момента в който Синер също осъществя пет пробива, само че от дванадесет благоприятни условия (42%).

Зверев започва по-добре, като офанзивите му от главната линия затрудняваха съществено Синер и това разреши на втория подложен да осъществя ранен пробив и да поведе с 4-1. Световният №12 обаче последователно се приспособява към играта на своя конкурент и усъвършенства доста представянето си в отбранителен проект, като по този метод върна брейка и възвърне равенството.

Впоследствие двамата си размениха по един гейм на нула, а в маратонския единадесет Синер пропусна три шанса за пробив, само че все пак продължи да слага Зверев напрегнат и в последна сметка реализира задачата си, правейки резултата 6-5 в своя изгода. Италианецът резервира положителния си темп и завърши откриващия сет по допустимо най-хубавия метод – с нов сервис гейм на нула, който му донесе триумфа със 7-5 в откриващата част.

Във втория сет Синер направи сериозна крачка към успеха, като проби за 2-1. Зверев обаче отговори на предизвикването и обърна резултата, преди италианецът да прекъсне стремежа му и да възвърне равенството при 3-3. Впоследствие обаче третият в света изигра най-силния си интервал в дуела, употребявайки доста ефикасно едно от обичаните си оръжия – бекхенд по диагонала, за който Синер все по-трудно намираше отговор. Зверев загуби единствено четири точки в идващите три гейма и докара мача до трети сет, надделявайки с 6-3.

Заключителният сет бе най-интригуващият, като Зверев и Синер си размениха по два пробива, само че никой от тях не съумя да натрупа преднина и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него италианецът осъществя два следващи мини-брейка и поведе с 4-3, само че по-късно неналичието му на опит си пролича и на няколко пъти сгреши във значими моменти, позволявайки на международния №3 да стигне до мачбол. Този единствен късмет се оказа задоволителен за Зверев, който тримфура с 5-7, 6-3, 7-6(5) след нова непредизвикана неточност на съперника си.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР