Ролевата игра Baldurs Gate 3, базирана на света на Dungeons

...
Ролевата игра Baldurs Gate 3, базирана на света на Dungeons
Коментари Харесай

Baldur's Gate 3 смаза конкуренцията на наградите „БАФТА“ за видеоигри

Ролевата игра " Baldur " s Gate 3 ", основана на света на Dungeons and Dragons, смаза конкуренцията, като завоюва голям брой награди на годишната гала „ БАФТА “ в Лондон, съобщи Агенция Франс Прес.


Разположена във фантастично царство, обитаемо с магьосници, елфи, варвари и други герои, играта, основана от белгийското студио Larian Studios, завоюва премията за игра на годината.

Тя завоюва и премията " Изборът на играчите ", гласувана от публиката, както и премиите „ БАФТА “ за музика, роман и реализатори, с което общият брой на премиите, извоювани на церемонията в центъра на Лондон, стана 5.

Композиторът на Baldur " s Gate 3, българинът Борислав Славов, мъчно сдържа сълзите си, когато получи премията за най-хубава музика, и благодари на „ БАФТА “ за " този специфичен миг в живота ми ".

" Вярвам, че в случай че не оставиш парченце от сърцето си в музиката, никой не може да ѝ се наслаждения... Искам да благодаря на всеки един от вас в тази зала ", сподели той.

Средновековно-фантастичната игра, част от сага от известни игри, датираща от края на 90-те години на предишния век, към този момент завоюва огромната премия на Game Awards 2023 в Лос Анджелис през декември.

От излизането си през август до момента тя се радва на нечуван търговски триумф, като съгласно студиото е продала над 10 милиона копия на PC, Playstation 5 и Xbox Series.

The Legend of Zelda: Tears Of The Kingdom, която завоюва премията за техническо достижение, беше измежду другите спечелили на премиите „ БАФТА “, които се връчват за 20-та година.

Най-новата част от приключенията на елфическия боец Линк се радва на извънреден триумф след излизането си през 2023 година на Switch - конзолата на японския колос за видеоигри Nintendo.

С повече от 10 милиона продадени копия за три дни " Tears Of The Kingdom " се трансформира в най-бързо продаваната игра на Nintendo за всички времена: над 20 милиона копия до 2023 година, съгласно Nintendo.

Франчайзът на игрите " Зелда " включва повече от дузина заглавия - доста от тях се подреждат измежду най-хубавите видеоигри на всички времена - и е продаден в над 150 милиона копия.

Най-новата част е продължение на " Breath of the Wild " от 2017 година, оповестена за едно от най-хубавите заглавия за Switch.

Междувременно " Super Mario Bros Wonder ", друга игра за Switch от франчайза на Nintendo, завоюва премията БАФТА за фамилна игра и премията за мултиплейър.

Играта за PS5 " Alan Wake 2 " завоюва две награди БАФТА, а артистът Наджи Джетър беше отличен за превъплъщението си в основната роля на Майлс Моралес в " Marvel " s Spider-Man 2 ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР