Ролева игра може да помогне на децата при дистанционен режим

...
Ролева игра може да помогне на децата при дистанционен режим
Коментари Харесай

Капаните на онлайн обучението: Психолог разказа с какви проблеми се сблъскват децата

Ролева игра може да помогне на децата при отдалечен режим на образование. Това зави в „ Тази заран “ психологът Младен Владимиров. Той изясни, че в случай че ги сложим в ролята на родител, те могат да одобряват обстановката като естествена.

„ Да влезеш в обувките на другия – оказва помощ постоянно. Хубаво е да ги чуваме децата, освен да ги гледаме. При младежите е по-трудно – равноправност, протест към престижи, родители и учители “, изясни той.

Повод за рекомендацията са десетки тъжби до омбудсмана Диана Ковачева, в които разтревожени родители споделят, че след продължителното онлайн образование децата им са посочили по-ниска мотивация за учене, по-ниски резултати в края на годината, компликации с концентрацията, проблеми с езиковото и физическото развиване, заплеснатост, липса на предпочитание и интерес за учене, загуба на учебни привички.

„ Трябва да се намерения за две неща – кой го праща и за какво го праща. Това писмо насочва, че Коронавирус последствията има и психо-социални и прочувствени последици. Праща го омбудсманът, който би трябвало да е медиатор сред жителите и институциите. А институциите до ден сегашен не схванаха, че психологичното е значимо “, съобщи психологът.

Според него написаното в писмото и в този момент би трябвало да се ползва от учебните психолози. По думите му рекомендацията е закъсняла, тъй като в навечерието на новата образователната година няма по какъв начин да се приготвят нужните фрагменти.

„ За детето в първи клас е доста мъчно – то би трябвало да бъде хванато за ръка и водено от учителката. На него би трябвало да му се основат обучителни привички. При осмокласника е нужна акомодация, при дванадесетокласните – преход към пазара на труда. Това са значими и разнообразни задания “, разяснява Владимиров.

Психологът разясни, че децата елементарно изкарват оценките си в онлайн среда. Пред него те са споделяли, че е по-лесно да преписваш. Мотивацията им обаче спада.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР