Ролан Гарос, първи кръгОнс Жабур – Магда Линет 6-3, 6-7(4),

...
Ролан Гарос, първи кръгОнс Жабур – Магда Линет 6-3, 6-7(4),
Коментари Харесай

Първата сензация е факт: Магда Линет елиминира Жабур


Ролан Гарос, първи кръг

Онс Жабур – Магда Линет 6-3, 6-7(4), 5-7

Още в първия ден на Ролан Гарос станахме очевидци на сензация в конкуренцията при дамите. Поставената под №6 Онс Жабур, която е водач по победи на клей от началото на сезона и дойде в Париж като една от главните фаворитки, напусна конкуренцията след загуба от 56-ата в света Магда Линет. По този метод полякинята записа трета победа над тенисистка от Топ 10 и взе реванш от Жабур за провалянето в трети кръг на миналогодишното издание на шампионата.

Двете си размениха по един пробив първоначално, само че незабавно по-късно Жабур записа нов брейк, който съумя да затвърди за 4-2. Линет редуцира пасива си, само че шестата в схемата отговори с гейм на нула, след което завърши сета с решителен пробив за 6-3.

Във втората част обаче тунизийката надалеч не бе толкоз прецизна при възможностите си за пробив, като пропусна общо четири брейкпойнта – един при 3-2, както и три поредни при 4-3. Тези неточности ѝ костваха скъпо, защото този път Линет беше безупречна на сервис и се стигна до тайбрек. В него тунизийката поведе с 3-1, само че нейната съперничка реализира поврат след серия от четири следващи извоювани точки. Жабур опита да промени хода на събитията, само че Линет не разреши водачесотвот ѝ да бъде застрашено и се наложи със 7-6(4).

Линет нанесе първия удар в заключителни сет, пробивайки за 4-2, само че Жабур върна брейка и възвърне равенството. В идващите три гейма никоя от съперничките не стигна до пробив, като тайбрекът бе напълно близо откакто шампионката от Мадрид поведе с 40-0 в дванадесетия. Впоследствие обаче Линет обърна резултата и стигна до мачпойнт, при който Жабур изпрати топката в навън при офанзива с форхенд по диагонала и по този метод полякинята победи с 3-6, 7-6(4), 7-5.

Резултати от приключилите мачове от днешния ден:

Сорана Кърстя – Татяна Мария 6-3, 6-3

Беатрис Хадад Мая – Кристина Букса 6-3, 1-6, 6-2

Онс Жабур Магда Линет 6-3, 6-7(4), 5-7

Камила Осорио Серано – Хармъни Тан 6-4, 6-3

Слоун Стивънс – Юле Ниймайер 5-7, 6-4, 6-2
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР