Ролан Гарос, първи кръгНаоми Осака – Аманда Анисимова 5-7, 4-6Аманда

...
Ролан Гарос, първи кръгНаоми Осака – Аманда Анисимова 5-7, 4-6Аманда
Коментари Харесай

Аманда Анисимова отново се оказа „черна котка“ за Осака


Ролан Гарос, първи кръг

Наоми Осака – Аманда Анисимова 5-7, 4-6

Аманда Анисимова се класира за втори кръг на Ролан Гарос след чиста победа над Наоми Осака. Носителката на четири трофеи от Големия шлем още веднъж сподели, че клея надалеч не е най-удобната настилка за нея, до момента в който американката продължи мощната форма, която показва през последните седмици, и записа втора поредна победа на шампионат от Големия шлем над някогашната №1, откакто през януари я отстрани и на Australian Open.

Следващата съперничка на Анисимова ще бъде Дона Векич.

Анисимова записа повече асове (5-4) и направи доста по-малко двойни неточности (2-8), само че все пак Осака имаше леко предимство във връзка с извоюваните на сервис точки (44-42). За сметка на това обаче броят на уинърите на американката бе доста по-висок (27-13), като в това време тя оползотвори четири от десетте си точки за пробив (40%), до момента в който Осака осъществя два от своите пет брейкпойнта (40%).

Мачът стартира с три поредни пробива, като Анисимова първа съумя да затвърди брейка си и поведе с 3-1. Впоследствие обаче сервисът на Осака сътвори съществени проблеми на американката, като това оказа помощ на международната №38 да реализира цялостен поврат, губейки единствено четири точки в идващите три гейма.

Анисимова обаче възвърне равенството, което след това се резервира и при 5-5. Повратният миг в сета се оказа единадесетият гейм. Американката сложи своята съперничка под съществено напрежение и стигна до три шанса за пробив, които обаче не съумя да осъществя.

Въпреки това международната №28 продължи да владее самодейността и пред нея се откри нова опция, която бе оползотворена след зрелищен форхенд уинър. Анисимова се възползва по най-хубавия метод от съмненията в играта на Осака, завършвайки сета със сервис гейм на нула за 7-5.

Японката на три пъти поведе във втория сет, само че нейната съперничка не ѝ разреши да натрупа преднина, като международната №20 даже пропусна две точки за пробив при 1-1. С напредването на сета Осака показваше все по-видими признаци на отмалялост и се стремеше да приключва бързо разиграванията, което докара до голям брой непредизвикани неточности от нейна страна.

В същото време Анисимова продължи да се движи доста по-добре по корта и това ѝ оказа помощ още веднъж да пробие първа, след което избави три следващи брейкпойнта и усили преднината си на 5-3. Осака прояви борбеност като понижи изоставането си, след което избави два от трите следващи мачбола, пред които бе изправена, само че при третата си опция Анисимова пласира неспасяем бекхенд по правата, с който оформи крайното 7-5, 6-4 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР