Ролан Гарос, първи кръгИга Швьонтек – Леся Цуренко 6-2, 6-0Ига

...
Ролан Гарос, първи кръгИга Швьонтек – Леся Цуренко 6-2, 6-0Ига
Коментари Харесай

Швьонтек разгроми Цуренко в първия си мач в Париж


Ролан Гарос, първи кръг

Ига Швьонтек – Леся Цуренко 6-2, 6-0

Ига Швьонтек изцяло оправда реномето си на съществена любимка на Ролан Гарос след първия си мач в тазгодишното издание на шампионата. Полякинята изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и усили серията си от следващи победи на 29, разгромявайки квалификантката Леся Цуренко за по-малко от час в първия мач от днешната стратегия на корт „Филип Шатрие“.

В идната фаза международната №1 ще се изправи против Алисън Риск или Даяна Ястремска.

Швьонтек записва 20 уинъра против единствено три на Цуренко, като в това време завоюва 74% от точките си на първи сервис (17/23), до момента в който успеваемостта на украинката по този индикатор бе много по-скромните 32% (9/28). Шампионката в шампионата за 2020 година осъществя шест от деветте си точки за пробив (67%), а нейната съперничка оползотвори един от двата брейкпойнта, до които доближи (50%).

Още от началото стана ясно, че интригата в този мач няма да е изключително огромна. Швьонтек стартира вихрено дуела и записа ранен пробив, губейки единствено две точки в първите три гейма. Цуренко понижи резултата, само че това въобще не тормози международната №1, която осъществя нов брейк и усили задатъка си на 5-1. Украинската тенисистка записа първия си пробив в мача, само че незабавно по-късно Швьонтек върна жеста и завоюва сета с 6-2.

Във втората част Швьонтек изцяло контролираше протичащото се на корта, като в нито един миг не разреши на съперничката си да я сложи под съществено напрежение. Полякинята записа три поредни пробива, които ѝ донесоха безапелационен триумф с 6-2, 6-0 след едвам 54 минути на корта.

Резултати от приключилите мачове от днешния ден:

Аманда Анисимова – Наоми Осака 7-5, 6-4

Ошан Доден – Андреа Петкович 4-6, 2-6

Мартина Тревизан – Хариет Дарт 6-0, 6-2

Марина Заневска – Куинуен Жен 3-6, 1-6

Ана Бондар – Петра Квитова 6-7(0), 1-6

Валентини Граматикопулу – Дария Савил 1-6, 2-6

Ига Швьонтек – Леся Цуренко 6-2, 6-0
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР