Ролан Гарос, първи кръгДоминик Тийм – Уго Делиен 3-6, 2-6,

...
Ролан Гарос, първи кръгДоминик Тийм – Уго Делиен 3-6, 2-6,
Коментари Харесай

Доминик Тийм отново отпадна в първи кръг на Ролан Гарос


Ролан Гарос, първи кръг

Доминик Тийм – Уго Делиен 3-6, 2-6, 4-6

Доминик Тийм продължава да няма победа след завръщането си на корта в края на март. Австриецът завърши присъединяване си на Ролан Гарос още в първи кръг за втора поредна година след трисетово проваляне от международния №87 Уго Делиен. Сервисът на Тийм бе продънен четири пъти, като самият той не съумя да стигне до нито един брейкпойнт в хода на дуела.

Тийм записа повече асове (3-2) и уинъри (29-15), само че за сметка на това позволи доста повече двойни (4-0) и непредизвикани неточности (42-14). Австриецът завоюва 63% от точките си на първи сервис (32/51), до момента в който успеваемостта на неговия конкурент по този индикатор бе 78% (49/63).

Делиен съумя да вземе самодейността още първоначално, като осъществя ранен пробив и натрупа удобен задатък от 4-1. Тийм опита да отговори на предизвикването, само че боливиецът не му разреши да редуцира пасива си и поведе в мача след 6-3.

Южноамериканецът реализира нов брейк за 2-0 във втория сет, преди първенецът на US Open за 2020 година да прекъсне серията му с гейм на нула. Делиен обаче бързо преоткри правилния темп и изигра най-силния си интервал в мача, повеждайки безапелационно с 5-1. Това бе изцяло задоволително на международния №87, който завърши без напрежение сета и се наложи с 6-2.

Третата част стартира по подобен сюжет, като Делиен започва с пробив на нула, който след това затвърди. Този път Тийм оказа много по-сериозна опозиция, само че все пак не съумя да стигна до късмет за пробив и в последна сметка отстъпи с 3-6, 2-6, 4-6 след тъкмо два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР