Ролан Гарос, първи кръгБорна Чорич – Карлос Табернер 3-6, 6-2,

...
Ролан Гарос, първи кръгБорна Чорич – Карлос Табернер 3-6, 6-2,
Коментари Харесай

Борна Чорич е следващият опонент на Григор Димитров


Ролан Гарос, първи кръг

Борна Чорич – Карлос Табернер 3-6, 6-2, 6-3, 6-1

Борна Чорич се класира за втори кръг на Откритото състезание на Франция след победа над Карлос Табернер. Хърватинът, който понастоящем е №275 в международната класация, загуби първия сет, само че по-късно усъвършенства доста представянето си и реализира впечатляващ поврат.

Във втори кръг Чорич ще се изправи против Григор Димитров, който по-рано през днешния ден записа разгромна победа над Маркос Гирон. Предстоящият дуел ще бъде първи сред тях, като двамата трябваше да се изправят един против различен във втори кръг на US Open през 2019, само че тогава хърватинът не излезе на корта поради травма.

Чорич бе в серия от пет следващи загуби и след първия сет изглеждаше, че тя ще продължи. Табернер на два пъти проби сервиса на хърватина и въпреки той да избави два сетбола в деветия гейм, международният №88 не разреши на съперника си да му отнеме контрола върху сета и надви с 6-3.

Противно на развиването на мача до този миг, вторият сет стартира доста по-добре за Чорич, който поведе с 2-0, само че по-късно пропиля седем брейкпойнта и Табернер понижи резултата. Това обаче се оказа краткотрайно съмнение за хърватина, който след това осъществя още един брейк и беше непреклонен на сервис, като по този метод завоюва сета с 6-2.

Третият сет стартира изцяло равностойно, като в първите шест гейма никой от съперниците не стигна до късмет за пробив. Сервисът и бекхендът на Чорич обаче започнаха да основават съществени проблеми на неговия конкурент и международният №275 записа два поредни пробив, осъществявайки поврат в дуела след 6-3.

В четвъртия сет конспирация на процедура нямаше, защото Чорич изцяло контролираше протичащото се на корта. Хърватинът поведе с 3-0, само че по-късно пропусна два следващи брейкпойнта и Табернер понижи резултата. Впоследствие обаче роденият в Загреб тенисист избави точка за пробив и завоюва подаването си. Силните изяви на Чорич продължиха и той приключи мача с два следващи гейма на 15, оформяйки крайното 3-6, 6-2, 6-3, 6-1 след 3 часа и 13 минути на корта.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Даниел Алтмайер – Жауме Мунар 1-6, 3-6, 6-4, 3-6

Аляж Бедене – Кристофър О’Конъл 6-2, 6-4, 6-7(5), 6-1

Борна Чорич – Карлос Табернер 3-6, 6-2, 6-3, 6-1

Уго Делиен – Доминик Тийм 6-3, 6-2, 6-4

Григор Димитров – Маркос Гирон 6-1, 6-1, 6-1
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР