Ролан Гарос отмина, но по всичко изглежда, че ни очаква

...
Ролан Гарос отмина, но по всичко изглежда, че ни очаква
Коментари Харесай

Рууд, Беретини и Вавринка потвърдиха участие в Гщаад


Ролан Гарос отмина, само че по всичко наподобява, че ни чака още един много мощен шампионат на клей през сегашния сезон. Настоящият първенец в ATP 250 шампионата в Гщаад – международният №5 Каспър Рууд, както и Стан Вавринка и Матео Беретини, протвърдиха присъединяване си в тазгодишното издание на конкуренцията. Турнирът в Швейцария ще се организира от 18 до 24 юли.

Рууд и тази година се показва доста мощно на обичания си клей, като доближи до финала на Откритото състезание на Франция, а преди този момент завоюва купите в Буенос Айрес и Женева. През предишния сезон купата в Гщаад бе една от неговите три поредни на алено дружно с тези в Бостад и Кицбюел. Именно тази серия от триумфи бе в основата на пробива му в Топ 10 и дебютното му присъединяване на Финалите.

От своя страна Беретини пропусна целия сезон на клей след интервенция на ръката, само че очевидно е решил да не пропусне една от последните благоприятни условия да играе на тази настилка през сегашния сезон. Въпреки дългото неявяване международният №11 се завърна по удивителен метод, като завоюва поредно купите в Щутгарт и Куинс и още веднъж е измежду главните любимци на Уимбълдън. Подобно на Рууд, Беретини също е триумфирал в Гщаад. През 2018 година италианецът подвигна дебютния си ATP трофей след триумф със 7-6(9), 6-4 над Роберто Баутиста Агут.

Участие в конкуренцията ще вземе и различен някогашен първенец – Доминик Тийм. Австриецът към момента няма победа след завръщането си на корта, като се надява да промени това на юлските шампионати на клей. След Гщаад някогашният №3 възнамерява да играе и в Кицбюел.

В конкуренцията ще се изяви и Стан Вавринка, който сподели признаци на възвръщане на най-хубавата си форма. Швейцарецът доближи до осминафинал на Мастърс шампионата в Рим, а предходната седмица в Куинс надви над Франсис Тиафо в трагичен конфликт с три тайбрека.

Сред останалите участници в шампионата в Гщаад са още Роберто Баутиста-Агут, Кристиан Гарин, Беноа Пер и първенецът за 2019 година Алберт Рамос-Винолас.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР