Ролан Гарос досега категорично ни дава желаните зрелищни битки и

...
Ролан Гарос досега категорично ни дава желаните зрелищни битки и
Коментари Харесай

Моресмо отвърна на обвиненията за сексизъм: Мъжкият тенис просто е по-атрактивен

Ролан Гарос до момента изрично ни дава мечтаните зрелищни борби и се насладихме на съществено количество първокачествен тенис, както и на някои приятни изненади от страна на младите гении в играта. Възникнаха обаче някои организационни проблеми свързани с правенето на програмата на конкуренцията и Барбара Шет през вчерашния ден не се поколеба да упрекна домакините в демонстрация на дискриминация и сексизъм. Това се дължи на събитието, че все още единствено един женски дуел е бил поставян във вечерната сесия на надпреварата, което към този момент е в ход от 11 дни насам.

Въпросът беше издигнат и към новия турнирен шеф Амели Моресмо. Бившата номер едно пък по никакъв метод не избяга от отговорност и даде явен отговор по тематиката, който гласи следното:

" В момента се намираме в такава епоха, че не считам за непочтено да споделя позицията си по какъв начин мъжкият тенис е по-атрактивен и прелъстителен от дамския за феновете. Казвам това от позицията на тогавашна дългогодишна състезателка в женския Тур. Голяма моя цел беше да видя кои дамски мачове бих могла да слага вечерта, щом жребият стана прочут. Търсех дадената звезда или завладяващия конфликт, които биха могли да намерят място в последния мач на централния корт. Вложих доста време в това занимание и беше в действителност тежко, тъй като имаш право на единствено един избор и би трябвало да подбереш най-интересното в съответния ден " - изясни двукратната шампионка от Големия шлем.

Men`s tennis has more appeal than women`s, says boss amid scheduling controversy

Read:

(In Pic: French Open tournament director Amelie Mauresmo)
— TOI Sports (@toisports)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР