Ролан Гарос, четвърти кръгМарин Чилич – Даниил Медведев 6-2, 6-3,

...
Ролан Гарос, четвърти кръгМарин Чилич – Даниил Медведев 6-2, 6-3,
Коментари Харесай

И Медведев аут от Ролан Гарос, Чилич го победи с лекота


Ролан Гарос, четвърти кръг
Марин Чилич – Даниил Медведев 6-2, 6-3, 6-2


Няколко часа, откакто Стефанос Циципас се сбогува с Ролан Гарос, ориста му го последва и най-високоранкираният в долната половина на схемата Даниил Медведев. Световният №2 бе сломен от Марин Чилич. Шампионът от US Open 2014 изигра страховит мач, в който даде едвам 7 гейма на противника си – 6-2, 6-3, 6-2 след едвам час и 45 минути.

Медведев в никакъв случай не е бил измежду най-хубавите на клей, само че четвъртфиналът в Париж преди година и успехите в този момент над тенисисти като Факундо Багнис, Ласло Джере и Миомир Кецманович без да загуби сет несъмнено го правеха любимец в мач №4 против Чилич, против който бе спечелил предходните три.

Това не повлия на международния №23, който изигра може би най-хубавия си мач на Ролан Гарос, с цел да стигне до първа победа над топ 10 състезател на Откритото състезание на Франция.

Предимството на хърватина на „ Филип Шатрие “ бе голямо – той доминираше играта на сервиса си като на първи загуби едвам четири точки в целия мач и не даде нито един късмет за пробив на противника си.

Медведев на собствен ред по този начин и не успяваше да си сътвори преимущество с началния удар. Руснакът бъркаше повече от нормално (28 непредизвикани грешки) и в това време не успяваше да реализира нормалното количество уинъри, завършвайки единствено с 15.

Дефанзивната позиция на Медведев бе чудесно експлоатирана от Чилич, който бе доста по-агресивен, реализира 33 уинъра и постоянно завършваше с ефикасни къси топки.

За 33-годишния хърватин това ще бъде трети четвъртфинал на Ролан Гарос и първи в шампионат от Шлема от 2018-а, когато доближи до този стадий в три от четирите „ мейджъра “.

Чилич надиграваше Медведев във всяко едно отношение – поемаше бързо преимущество със сервис и с ретур, а в това време имаше отлична успеваемост и в всекидневно обичаната територия на Даниил – дългите замени.

За него следва мач против различен руснак в лицето на Андрей Рубльов, който продължи напред след отдръпването при започване на третия сет в мача против Яник Синер.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР