Ролан Гарос, четвъртфиналАндрей Рубльов – Марин Чилич 7-5, 3-6, 4-6,

...
Ролан Гарос, четвъртфиналАндрей Рубльов – Марин Чилич 7-5, 3-6, 4-6,
Коментари Харесай

Чилич отново повали Рубльов на турнир от Големия шлем


Ролан Гарос, четвъртфинал

Андрей Рубльов – Марин Чилич 7-5, 3-6, 4-6, 6-3, 6-7(2)

Изумителното показване на Марин Чилич на Ролан Гарос продължи с още една победа над състезател от Топ 10. След като в миналата фаза отстрани Даниил Медведев, в този момент някогашният №3 в профил и втората ракета на Русия – Андрей Рубльов. По този метод Чилич записа втори „мейджър“ триумф над този конкурент, откакто през януари го победи и на Australian Open, и доближи до първия си полуфинал на Откритото състезание на Франция.

С днешния триумф първенецът на US Open за 2014 година стана едвам петият деен тенисист, достигал до полуфинал на всички шампионати от Големия шлем. Останалите са Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри.

В идната фаза хърватинът ще се изправи против Каслър Рууд или Холгер Руне.

Чилич бе доста нападателен на сервис и записа цели 33 аса против 15 на Рубльов, като в това време имаше голямо предимство и във връзка с уинърите (88-35). Световният №23 направи доста повече непредизвикани неточности (71-31), само че все пак и двамата съперници записаха идентичен брой пробиви (по два).

Рубльов пръв сложи съперници си напрегнат, като стигна до три брейкпойнта в седмия гейм както и до още два в деветия. Сервисът на Чилич обаче го измъкна от сложната обстановка и той не разреши на световняи №7 да се откъсне в резултата. Рубльов обаче продължи да нападна рисково от главната линия, като в същото време стартира да подхожда много по-агресивно на ретур. Тази тактичност се отплати и в единадесетия гейм руснакът най-сетне стигна до пробив, който след това затвърди с подаване на нула и завоюва откриващия сет със 7-5.

Това обаче не обезвери Чилич, който продължи да бъде доста нападателен на сервис и съумя да осъществя ранен пробив във втория сет, правейки резултата 3-0 в своя изгода. Въпреки напъните на Рубльов международният №20 съумя да запази преднината си и да изравни резултата в мача след 6-3.

Шампионът на US Open за 2014 година продължи да играе доста решително и да нападна по целия корт, редувайки мощни офанзиви от главната линия с прецизни къси топки. Третият сет се разви по подобен метод, като още веднъж един пробив бе задоволителен на хърватина и той реализира цялостен поврат, надделявайки с 6-4.

Рубльов обаче се приспособява към играта на своя конкурент и преоткри положителния темп, който демонстрираше в първия сет. След равностойното начало на четвъртата част руснакът пласира няколко форхенд уинъра, а напредизвикани неточности на Чилич във значими моменти помогнаха на международния №7 да се наложи с 6-3.

Хърватинът пропусна мачбол при 5-4 в заключителния сет, след което Рубльов пропиля опция за доста значим пробив. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който доста по-големият опит на Чилич си пролича и той изигра съвсем непогрешим гейм, триумфирайки с 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6(2).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР