Roku съкращава 10% от работната си сила

...
Акциите на Roku скочиха нагоре в сряда, след като услугата
Коментари Харесай

Акциите на Roku скочиха нагоре в сряда, след като услугата за стрийминг обяви, че ще съкрати 10% от работната си сила – около 300 души – в опит да намали разходите.

Roku каза, че в допълнение към съкращенията, ще забави темпото си на наемане, ще консолидира офис пространството, ще намали външните си услуги и ще извърши „стратегически преглед на своето портфолио от съдържание“, за да спести пари, в регулаторна документация до Комисията за ценни книжа и борси .

Акциите на Roku (ROKU) скочиха с повече от 10% след новината.

Това е третият кръг от съкращения на Roku за по-малко от година. Компанията съкрати 200 работни места както през март 2023 г., така и през ноември 2022 г. съответно. Компанията очаква да понесе разходи за преструктуриране от 45 до 65 милиона долара.

Но въпреки че елиминира позициите на стотици работници, Roku каза, че ще донесе повече пари, отколкото очакваше преди. Новата прогноза на компанията за третото тримесечие предвижда приходи между 835 и 875 милиона долара (с изключение на таксата за преструктуриране), което е повече от предишни оценки от 815 милиона долара.

В скорошно писмо до акционерите ръководителите на Roku изразиха загриженост относно икономическата среда, която „продължава да създава несигурност“ и предупредиха, че стачките на писатели и актьори в САЩ ще навредят на разходите за медии и развлечения.

Американската гилдия на сценаристите, която представлява повече от 11 000 писатели, работещи по филми и предавания за водещите национални студия и услуги за стрийминг, е в стачка от 2 май. SAG-AFTRA, която представлява около 160 000 актьори, се присъедини към стачкуващите писатели на 14 юли. Няма признаци за напредък между двете страни от началото на стачките.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР