Роклята на момичето е лъскава и изумруденозелена и тя внимателно

...
Роклята на момичето е лъскава и изумруденозелена и тя внимателно
Коментари Харесай

„Забравената“ война в Конго се превръща в битка за оцеляване

Роклята на момичето е лъскава и изумруденозелена и тя деликатно бели портокал, само че нищо друго не е обикновено за 14-годишното момиче, седящо на болнично легло в източната част на Демократична република Конго.

„ Бях ранена в борба “, сподели тя, когато я попитаха за превръзките, които покриват пънчето на десния й крайник. „ Присъединих се към борбата за моята страна ... в случай че ми бъде даден късмет да се върна в борбата, тогава ще го направя, с цел да сложа завършек на войната против M23. — което значи патриоти на суахили — които са се записали в набор от милиции, които се бият дружно с въоръжените сили на ДРК към град Гома. Те са изправени против бунтовническа група, наречена M23, която постепенно обкръжава столицата на провинцията като част от брутална и комплицирана война, която външният свят значително е пренебрегнал.

Боевете всмукват, от една страна, конгоанците сили, въоръжени с създадени в Китай безпилотни самолети, мироопазващи сили на Организация на обединените нации, войски от Бурунди, Малави, Южна Африка и Танз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР