Рокля, с която актрисата Елизабет Тейлър получава първата си награда

...
Рокля, с която актрисата Елизабет Тейлър получава първата си награда
Коментари Харесай

Продават на търг токлята, с която Елизабет Тейлър получава първия си Оскар

Рокля, с която актрисата Елизабет Тейлър получава първата си премия " Оскар " през 1961 година за най-хубава актриса за кино лентата " Бътърфийлд 8 ", се продава на търг, заяви Българска телеграфна агенция, като цитира в. " Таймс ".

Дрехата, дело на дизайнера Марк Боан за фешън къща " Кристиан Диор ", е с в началото оповестена цена към 60 000 английски лири.

Аукционът ще се състои на 6 декември в Лондон и е проведен от тръжната къща " Кери Тейлър ". 

Дълго време се счита, че роклята се съхранява в архивите на френската фешън къща в Париж. Според " Таймс " обаче повече от 50 години тя е била в куфар, благосъстоятелност на асистентката и другарка на актрисата Анна Санс. Елизабет Тейлър й е предоставила част от дрешника си през 70-те години.

Собственичката на аукционна къща Кери Тейлър сподели, че няма подозрение за достоверността на роклята. " Можем да сме сигурни, че е принадлежала на Елизабет Тейлър, това се удостоверява от цялата налична документи ", изясни тя.

Заедно с роклята на търга ще бъдат препоръчани за продажба и други облекла от дрешника на актрисата. Сред тях са тоалети от сбирката висша мода на марката " Тициани ", основани от дизайнера Карл Лагерфелд.

Елизабет Тейлър е измежду най-известните актриси в Холивуд. Тя се снима в 69 продукции, като доста от тях се трансформират във кино класика. Тейлър е двукратна носителка на премия " Оскар " за най-хубава актриса през 1961 година и 1967 година Тя получи през 1993 година и специфичен " Оскар " за извънреден самостоятелен принос към хуманизма.

Актрисата умря на 79-годишна възраст през 2011 г. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР