Рокадите на ръководството на Летище Пловдив ги направихме, за да

...
Рокадите на ръководството на Летище Пловдив ги направихме, за да
Коментари Харесай

Министър Събев: Установихме дълъг списък от финансови нарушения на Летище Пловдив

Рокадите на управлението на " Летище Пловдив " ги направихме, с цел да можем да влезем в дълбочина до финансовите нарушавания, които установихме. Това съобщи по време на визитата си в Пловдив транспортният министър Николай Събев, оповестяват от Trafficnews.bg.

Припомняме, че цялото управление на „ Летище Пловдив” бе заменено с негова заповед преди дни. Така актуалният изпълнителен шеф на „ Летище София “ ЕАД Красимир Пешев бе назначен за член на Съвета на шефовете на „ Летище Пловдив “ ЕАД дружно с Дойчин Ангелов. От състава на ръководството излизат Пламен Спасов и Петър Георгиев.
Министър Събев обаче отхвърли да внесе конкретика от какво естество са установените нарушавания, поради които е осъществена рокадата. „ Докладът е доста дълъг “, съобщи той.

Николай Събев добави във връзка с нарушаванията, че Министерство на превоза и известията нито е проверяващ орган, нито наказателен подобен. „ Ние установяваме нарушавания, записваме ги с отчети и ги пращаме до Министерство на вътрешните работи за следствие “, аргументира се той.

Събев обаче бе безапелационен, че концесия на Летището ще има. И добави, че планирането на Градска железница е значително обвързвано с връзката с него.

Министърът на превоза се разгласи изрично срещу предлагането за строги наказания по връзки на водачите, които се движат с превишена скорост.

„ Мисля, че ние би трябвало да поработим върху сигурността и за по-сигурни пътища, в сравнение с да ограничаваме хората. От гледна точна на логистика за България е доста по-ценно да може да се реализира напредване за по-кратко време. Това е обвързвано с подвижността, а тя е приоритет номер 1 на Европейска комисия и тя е обвързвана с виталния стандарт на индивида “, добави министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР