Рокадата в ДАНС цели овладяване на силовите структури, убедена е

...
Рокадата в ДАНС цели овладяване на силовите структури, убедена е
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Ще оставим чужди шпиони да се разхождат безнаказано у нас

Рокадата в ДАНС цели преодоляване на силовите структури, уверена е някогашният външен министър Екатерина Захариева. В коментар по БТВ поддържа мнението на някогашния министър председател Бойко Борисов, че в тази ситуация става въпрос за реваншизъм и добави, че е сигурна, че отстраняването на Димитър Георгиев от ДАНС е обвързвано с разкриването на съветски шпиони у нас и е направено за.

" Слагане на хора, които явно няма да разкриват и да се ровят където на някого не му харесва, а ще си оставим шпионски мрежи да се разхождат и да си взимат класифицирана информация на България и НАТО безнаказано. И втората цел съгласно мен е преодоляване на силовите структури ", уточни Захариева.

По думите й това е първият случай, в който служебно държавно управление си разрешава да кадрува в ДАНС и то със странни, както ги дефинира някогашният вицепремиер, претекстове: " Дори и да са намерили някакъв текст в закона, поради което да го сменят (Димитър Георгиев - бел. ред.), не е редно, не е морално най-малкото, един длъжностен кабинет да пипа службите, свързани с националната сигурност. Не съм учудена от тези дейности. Аз персонално също имам подозрения, като премиера и самия Димитър Георгиев, че един от претекстовете е прекомерно дейната работа на ДАНС във връзка с разкриването на шпионите и противозаконните действия на територията на Република България в отбрана на националния интерес от една съответна страна ", акцентира Захариева.

Тя разяснява и изказванията за подслушванията на политици, за които преди седмица разгласи служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Екатерина Захариева назова изказванията " партенки и подправени вести ".

" Вътрешният министър като има информация - влез в тази работа, ти имаш всичките пълномощия като министър на вътрешните работи. Не хвърляй някакви партенки и подправени вести по медиите. Те държат отговор на българските жители и да извадят всичко, а не просто да хвърлят. Защото явно това беше една хибридка от съветски учебник от сталинско време ", съобщи някогашният вицепремиер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР