Рокадата в „Булгаргаз“ се очакваше много отдавна. Този акт би

...
Рокадата в „Булгаргаз“ се очакваше много отдавна. Този акт би
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Рокадата в „Булгаргаз“ се очакваше много отдавна

Рокадата в „ Булгаргаз “ се очакваше доста от дълго време. Този акт би трябвало да отстрани всички спънки по вноса на по-евтиния азерски газ. Действията на „ Булгаргаз “ бяха неефективни в това отношение. Това сподели енергийният специалист Иван Хиновски в предаването „ Тази събота “ по бТВ.

По думите му различен значим резултат, който енергийната общественост чака, е да е спре реекспортът на българските количества на ниска цена азерски газ към Италия, от което се печелят милиони.

На трето място специалистът уточни идните договаряния за новия интервал на договаряне на импорт на съветски газ. „ Изключително значимо е да има нови доверени лица в тези договаряния. Аз персонално не бих се доверил повече на господин Павлов, тъй като ние видяхме, че тази непримиримост повече от 8 месеца да не се внася на ниска цена азерски газ може да се придвижи и върху контракта с „ Газпром “, акцентира Хиновски.

Той уточни, че на идната аудиенция на министъра на енергетиката в Азербайджан би трябвало да се отиде с нови послания към азерите, че имаме предпочитание за интензифициране на връзките посред ни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР