Рокада на върха обяви един от крупните чуждестранни инвеститори у

...
Рокада на върха обяви един от крупните чуждестранни инвеститори у
Коментари Харесай

Сръбски мениджър поема Кока-Кола ХБК България

Рокада на върха разгласи един от крупните задгранични вложители у нас - Кока-Кола ХБК България. Генерален шеф на сдружението става Саша Маркович, а Юрг Буркхалтер ще управлява бизнеса на компанията в родната си Швейцария.

Контекст : У нас " Кока-Кола " има обичаи още от 1965 година, когато България първа в социалистическия лагер стартира да създава известната западна безалкохолна напитка. Дружеството Кока-Кола ХБК стъпва на наша територия през 1992 година, като последователно тук се разпростряха освен произвеждане, само че спомагателни центрове за споделени услуги за всички страни в групата.
 Кока-Кола България ще създава нов тип капачки за безалкохолни питиета в завода си в Костинброд
Кока-Кола България ще създава нов тип капачки за безалкохолни питиета в завода си в Костинброд

Инвестицията е забележителна

Икономическото влияние на системата от сдружения на Кока-Кола у нас единствено през 2021 година се прави оценка на към 640 млн. лв.. Инвестициите в производствата и останалите действия през последните години са за няколко десетки милиона евро.

Общо 3000 души у нас работят за другите сдружения.

Детайли : Саша Маркович има MBA степен от Питсбъргския университет в Съединени американски щати. Кариерата си той стартира в P&G, като работи за бизнеса на козметичната компания в Сърбия и Румъния, а по-късно е на висши мениджърски позиции в Северна Америка и Централна Европа във Philips.

Маркович по-късно дава отговор като изпълнителен вицепрезидент за трансформацията на Gorenje/Hisense и за комерсиалната активност на компанията в 33 страни.
 Ренато Беритич е новият шеф „ Техническа функционалност “ в Кока-Кола ХБК България
Ренато Беритич е новият шеф „ Техническа функционалност “ в Кока-Кола ХБК България

Под негово управление ще работят 450 експерти от „ Техническа функционалност “ на компанията, измежду които и чиновниците в заводите в Костинброд и Банкя

През 2020 година той става част от екипа на Кока-Кола ХБК като търговски шеф за Сърбия и Черна гора. В формалното известие се показва, че точно Маркович има основен принос за проектирането и внедряването на сполучлива нова тактика за продажби. Затова и екипът му е притежател на редица оценки в границите на групата.
 Явор Стефанов е новият търговски шеф на Кока-Кола ХБК България
Явор Стефанов е новият търговски шеф на Кока-Кола ХБК България

От търговски представител до шеф на " Търговски отдел "

Сега под негово управление ще бъдат близо 1000 експерти, отговарящи за всички посоки на бизнеса и развиването на компанията в страната.

В прав текст : " Оставаме фокусирани върху отдадеността и надхвърлянето на упованията на клиентите ни, които са от първостепенно значение за нас, върху силата на екипа и общите ни достижения, върху оптимизацията и успеваемостта на процесите и всичко, което вършим, и несъмнено - върху устойчивото ни развиване и предаването на положителните образци към нашите сътрудници, консуматори и цялото общество ", акцентира Маркович в формалното прессъобщение на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР