Рок легендата на България Кирил Маричков е починал след трагичен

...
Рок легендата на България Кирил Маричков е починал след трагичен
Коментари Харесай

Трагедия! След падане на сцената почина рок легендата Кирил Маричков

Рок легендата на България Кирил Маричков е умрял след драматичен случай по време на концерт. След 20 дни той трябваше да навърши 80 години. 

По първична информация музикантът се е подхлъзнал до момента в който се е качвал на сцената за концерт във врачанско село. Той е получил черепно-мозъчна контузия. На мястото е извикана кола за спешна помощ, която да откара Маричков в болница, само че той е умрял в нея, пишат от bTV.

Заради случая концертът е преустановен и полиция блокирала региона. 

Маричков е потомък на видния български бунтовник и политик Георги Странски, внук е на видния проектант Киро Маричков, а по майчина линия – на диригента Борис Левиев. Баща му, Кирил Кирилов Маричков, учи право и дипломация изначало в Сорбоната в Париж, след това в Лозана. Първи дипломат на България във Ватикана след 1989 година Майка му, Ирина Левиева, е художничка.

Първите стъпки на Маричков на музикалното занятие са рок групировката „ Бъндараците “. Там свири на бас китара, а през 1967 година, откакто Бъндараците се разделят, Маричков и барабанистът Петър Цанков основават Щурците.

През 2010 година е почетен с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен за изключително огромните му заслуги в региона на културата и изкуството. През 2020 година получава и най-високото държавно отличие – Орден „ Стара планина “ – I степен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР