Рок концерт в Ротердам снощи бе отменен по сигнал на

...
Рок концерт в Ротердам снощи бе отменен по сигнал на
Коментари Харесай

Микробус, пълен с газови бутилки, отмени рок концерт в Ротердам

Рок концерт в Ротердам нощес бе анулиран по сигнал на испанската полиция, съобщи Ройтерс, като се базира на холандската национална осведомителна организация АНП. Близо до залата, където трябваше да се състои концертът, е бил открит микробус с испански регистрационни номера и газови бутилки, заяви на конференция кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб. Той сподели още, че водачът на транспортното средство е бил арестуван и отведен за разпит.

Не е ясно дали сигнализираната опасност и открития микробус са свързани, означи кметът на холандския град.

Ротердамската полиция посочи в Туитър, че водачът на микробуса е испански жител, съобщи Франс прес. Превозното средство е проверявано от сапьори.

Отмененият концерт трябваше да бъде изнесен от американската рок тайфа от Калифорния Аллах-Лас. Групата бе съпроводена от служители на реда, които изтеглиха и събралата се в залата аудитория.

Испанската Гражданска армия е получила сигнал за допустима офанзива на концерт в Ротердам нощес, заяви представител на органите за битка с тероризма в Испания, представен от Асошиейтед прес.

Тя е споделила информацията с холандските управляващи и проверява хипотетичната опасност.

Засега Холандия остава настрана от вълната от терористични офанзиви, която раздруса прилежащи европейски страни, отбелязва Франс прес. Холандските управляващи обаче са нащрек поради няколкото сигнала за паника през последните месеци и известията, че хора, свързани с атентатите в Париж и Брюксел, са били за малко в страната.

Асошиейтед прес напомня, че испанската самостоятелна област Каталуния стана предходната седмица сцена на терористични офанзиви, при които бяха убити 15 индивида.

Източник: БТА
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР