Рок, джаз и пънк с балкански привкус ще зазвучат за

...
Рок, джаз и пънк с балкански привкус ще зазвучат за
Коментари Харесай

Уникален концерт разтърсва битака пред Руския пазар

Рок, джаз и пънк с балкански привкус ще зазвучат за първи път на поляната на битака пред Руския пазар. Това ще стане на 25 август на фестивала Hillock Carnaval. Освен на битака, музикалният лейбъл Horz ще направи концерти на други три места в града. Това са Братската могила, Централна гара и площадът на Хаджи Хасан махала. От трите места най-интересно се обрисува да бъде на битака. Концертите са на 24 и 25 август.

Битпазарът на Пловдив е прочут с мръсотията си и типа си на бунище. Един от уредниците на концертите ​- басистът Васил Хаджигрудев, изясни, че не е виждал онлайн пловдивския битак. „ Бил съм на софийския и мога да си го показва. Не ни интересува дали е мръсно, или не - ние това търсим! Искаме нещо достоверно. Ако търсихме чиста зала, щяхме да създадем концерта си там ”, сподели Хаджигрудев. Организаторите от Horz са намерили на място от кое място да черпят ток за концерта най-после на града.

Лейбълът за музика с балканско звучене Horz събира гении от Сърбия, България, Италия, Испания и Израел през 2018-а. Сега Лав Ковач, Алберто Миорин, Предраг Окилйевич - Педжа, Васил Хаджигрудев и Димитрие Яковлиевич идват за първи път в Пловдив. ”Тук търсим фенове на ексцентричните музикални тълкования, които да преобразят чувствата за време, пространство и айляк ”, сподели Хаджигрудев.

Групата Space Trio / LavljiDaniDima ще стартира да свири още в 10 часа на Братската могила на 24 август. Вечерта от 20 часа на площада в Хаджи Хасан махала излиза групировката Хаджиоркестър. Следващия ден - неделя, Dragon’s Fuel стартират да свирят още в 9.30 на битака пред Руския пазар.

Денят е пазарен и целият терен ще е обсипан със артикули за обмен - от сребърни лъжици от Франция до грамофонни плочи и зарядни за едновремешни телефони. „ Дори да е мръсно, желаеме да посвирим на хората ”, сподели Васил Хаджигрудев за „ Марица ”. Фестивалът приключва в 20 часа на Централна гара с групата Zemljani/Кервиз.

СТАРТЪТ НА HORZ

През 2015 година, до момента в който учат в влиятелната Prins Claus Conservatorium в Грьонинген, няколко млади музиканти от Сърбия, България и Италия се сплотяват, създавайки в Нови Сад собствен самостоятелен лейбъл със свое лично студио. Водени от желанието да трансформират средата в личните си страни, пускат първия си план през май 2018 година Сега Horz се декларира като един от по-интересните музикални колективи на Балканите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР