Рок динозавърът Данчо Караджов не е получавал наградната си пенсия

...
Рок динозавърът Данчо Караджов не е получавал наградната си пенсия
Коментари Харесай

Защо спряха пенсията на Данчо Караджов?

Рок динозавърът Данчо Караджов не е получавал наградната си пенсия от Министерството на културата в продължение на 4 месеца. Подобен проблем имали и други негови сътрудници, удостоени със същата награда, само че си мълчали, тъй като нямало какво да създадат.

Не е ясно за какво се е случило забавянето и никой не ги бил известил, че ще има такова. Караджов имал даже подозрения, че парите ще му бъдат изплатени в миналото. Става дума за общо 1400 лв., или по 350 лв. на месец. Още по-лошото е, че срокът на наградата изтича през януари 2024 година и тогава тя ще спре да се изплаща вечно към всички лица, удостоени с нея. За някои актьори тя бе в размер на 350 лв. месечно, а за други – по 500 лева

След прекратяването й вокалистът на „ Сигнал “ обаче ще остане без безусловно никаква пенсия, защото не получава такава за напреднала възраст поради липса на потвърден стаж. В последния месец обаче легендата на БГ рока е съумял да скрепи добре бюджета си. За пръв път поел и присъединяване точно на Коледа, когато с бандата свирили на центъра в Несебър и прибрали двойни възнаграждения, като за празник. За ЧНГ пък забивали в първокласен хотел в Златни пясъци.

„ Слава Богу, към момента сме на сцената и съумяваме да живеем като бели хора. Иначе не мога да го мисля какво ще върша с тези пари. Онези 350 лева, които ми ги лишават, едвам ми стигат за медикаментите, които пия “, призна в изявление артистът. По мотив обвиняванията, че не си е внасял осигуровки и здравни в Национален осигурителен институт и по тази причина са го отрязали за пенсия, Данчо Караджов споделя, че постоянно е бил съзнателен поданик.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР