Рождество Христово поражда в нашите души неизказана духовна радост, която

...
Рождество Христово поражда в нашите души неизказана духовна радост, която
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Да отворим сърцата си, за да няма никой самотен

Рождество Христово поражда в нашите души неизказана духовна наслада, която ни дава сили и вяра да преодоляваме провокациите на нашето време. Господ Исус Христос ни показва единствения път на спасението, от който да не се отклоняваме ”ни надясно, ни наляво, а да постъпваме благоразумно във всичките си предприятия ”. Честито Рождество Христово!
Това се споделя в патриаршеското и синодално обръщение за Рождество Христово, прочетено от църковния амвон в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " от основния секретар на Светия синод - Мелнишкия свещеник Герасим.

Рождественското обръщение беше отправено към вярващите на празничното свещенодействие в патриаршеската катедрала. В него се споделя, че по тази причина в този свят и пресветъл ден Светата Православна черква ни приканва, като подражаваме на Всещедрия и Всемилостив Бог, и ние обилно да отворим нашите сърца, и да сторим всичко, което е по силите и опциите ни, та сред нас да няма никой уединен и без вяра. Днес за всички нас се ражда Спасителят Христос Господ, Който като ни приканва да стоим непоклатно във вярата, ни учи: " Вие сте светлината на света ".

Патриарх Неофит пожела „ сърца, изпълнени с доброта, състрадание и благосклонност “

Патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на БПЦ поздравяват всички наши духовни рожби в рамките на Родината и отвън нея със светлия празник на Христовото Рождество и отечески им благопожелават здраве, духовни триумфи, мир в фамилиите, учебните заведения, държавните институции, та да има повече доброта, самообладание, благосклонност и обич.

Благодатта и мирът на раждащия се през днешния ден Богомладенец, и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово, пожелават Негово светейшество и архиереите от БПЦ към всички българи в празничното си обръщение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР