Рождество Христово е! Един от най-големите църковни празници в християнския

...
Рождество Христово е! Един от най-големите църковни празници в християнския
Коментари Харесай

Честито Рождество Христово!

Рождество Христово е! Един от най-големите църковни празници в християнския свят. На него християните празнуват рождението на Сина Божи Иисус Христос. Според Евангелието от Лука това станало в град Витлеем, провинция Юдея. Празникът се отбелязва на 25 декември и като формален празник с решение на 9-то Народно заседание от 28 март 1990 година

В България празникът Рождество Христово е продължение на празника Бъдни вечер - последния ден от великите пости, който стартира от среднощ с обичая коледуване. В него вземат участие коледари - мъже - ергени, годеници и по-млади, скоро женени мъже. Подготовката им стартира от Игнажден.

На Коледа трапезата не се подвига през целия ден. Пепелта се пази през всичките дни от Игнажден до Йордановден, а след това се събира и служи за лек на разнообразни заболявания през цялата година. 

Екипът на Varna24.bg ви желае здраво здраве, откровени усмивки и неизменим шанс! Нека топлота сгрява сърцата ви, а магията на коледната нощ да живее в домовете ви през цялата последваща година! Витлеемската звезда да огрява пътя ви! Да си пожелаем по-спокойно бъдеще в един по-добър свят за всички! Честит празник на всички именници!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР