Рожден ден в кризисен център, далеч от майка си Веселина

...
Рожден ден в кризисен център, далеч от майка си Веселина
Коментари Харесай

Пребитата красавица Михаела не иска да вижда майка си

Рожден ден в спешен център, надалеч от майка си Веселина и нападателния й нов ухажор. Без ваучър с приятелки, фотоси, дарове и красиви мемоари, само че най-малко на несъмнено място. Така унизената тийнейджърка Михаела от Варна означи навършването на пълноправие, написа " България Днес ".

Фондацията " SOS - фамилии в риск “ се оказва по-доброто място за измъчваната с години подрастваща хубавица от вкъщи й. Веселина попада там след следващото меле, на което е подложена от личната си майка и гаджето й Синан. Инцидентът става в края на август, когато девойката е открита в къща на ромско семейство в Каменар, където се скрила от юмруците на най-близките си. Социалните поемат нещата в свои ръце и приютяват ученичката, до момента в който следствието против родната й майка и гаджето тече.

" Михаела се усеща спокойна и добре в спешния център. На този стадий тя желае да ограничи контактите с роднините си и по свое гледище остава в подслона на фондацията. Това е нейното предпочитание ", обясниха от Районна прокуратура - Варна. Прокурорът добави, че медицинските експертизи към момента не са подготвени и от тях зависят обвиняванията против нападателите на момичето.

" Според първичния медицински оглед Михаела е със междинни телесни повреди, само че от изключителна значимост са заключенията на движимостите лица, които ще хвърлят повече светлина върху контузиите и механизма, по който са били нанесени ", разясняват проверяващите.

Така следствието за жестокия побой, на който преди месец е подложена ученичката, ще бъде удължено с още два месеца.

По думите на очевидците, викани в полицията за изясняване на случая, Михаела е пребита поради един таблет, който даже не бил в нея. Устройството й било обещано за прилагане предходния ден от новия другар на майка й Веселина. Михаела го желаеха, с цел да има контакт с приятелите си във Варна, защото през ваканцията нямала пари да пътува до града. Отскоро живеела в къщата на Синан, откакто майка й продава жилището в морската столица и се мести при обичания си. След като получава таблета, Михаела го оставя да се зарежда в стаята си и излиза. Когато се прибира, настроението в къщата е радикално друго. Синан я атакува, крещейки, търсейки таблета. Майка й я дърпа за ръкава и следват плесници. Мъжът не се пробва да раздели майката и дъщерята. Напротив! Включва се с юмруци, нанесени в главата на момичето.

" Биеше ме по този начин, както се бият мъже. С юмруци, а не с плесници ", споделя в потрес пред психолози пострадалата.

Успява да избяга и да се скрие при комшия, който звъни на огромните си сестри и в полицията. Михаела е прибрана с патрулка и настанена в спешния център, а майката задържана дружно с гаджето за 24 часа.

След като е пусната от ареста, Веселина популяризира в интернет апел за протест против ромите от Каменар. Твърди, че щерка й Михаела е отвлечена от ром, с цел да бъде пратена да проституира в чужбина. Приятелките на Михаела опровергават историята на майката и тя ги блокира в интернет.

От прокуратурата са безапелационни, че Веселина и гаджето й редовно използват алкохол. Във въпросния ден са седнали да пият от 12 на обед. Това излиза наяве и от фотосите, които сами си пускат в обществените мрежи. Бирите са сервирани в двора на къщата към 14 часа - към час и половина преди да бъде нападната Михаела. Тя е бита в банята на къщата.

Преди година Михаела претърпява и различен потрес за нежната си възраст. Персийското й котенце е ритано и блъскано в стената от друго гадже на майка й. Срещу въпросния Боян Николов по този начин и не е повдигнато обвиняване, защото по закон котето е трябвало да бъде осакатено или убито, с цел да му се търси отговорност. Михаела е унищожена, само че диалози с психолог по този начин и не са й обезпечени.

Ако прокуратурата повдигне обвинявания за нанасяни междинни телесни повреди на малолетно лице, то майката Веселина и гаджето Синан може да отнесат до 6 години в зандана. Досега те са с чисто престъпно досие. Затова пък постоянно се жалват за щяло и нещяло в полицията, сочи инспекция на " България Днес ".

Двамата пускат сигнали съвсем всеки месец. От началото на тази година по сигнал на Веселина са формирани 4 преписки. Тя се оплаква от побой и навлизане в дома й. Синан е подал две тъжби - че го заплашват с ликвидиране и за разпра. Жалбите им се оказват неоснователни след инспекциите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР