Роенето през последните години направи левицата по-слаба, днес поставяме началото

...
Роенето през последните години направи левицата по-слаба, днес поставяме началото
Коментари Харесай

Нинова: Роенето в БСП приключи, започва обратният процес


Роенето през последните години направи левицата по-слаба, през днешния ден слагаме началото на противоположния процес-обединение със структурите на партия АБВ, сподели в Благоевград водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

„ Днес в Благоевград се слага началото на противоположния развой, тъй като структурите на АБВ в региона обявиха предпочитание да изоставен АБВ и да се влеят в редиците на Българска социалистическа партия. Онези, които са били членове на Българска социалистическа партия ще си възстановят участието в Българска социалистическа партия. Онези, които не са били членове на Българска социалистическа партия, желаят да станат такива. По нашите правила това стана в диалог с общинските ръководители, които показаха предпочитание да одобряват още веднъж за членове на Българска социалистическа партия тези хора, които до момента бяха в структурите на „ АБВ", разгласи Нинова.

Според нея това не е еднократен акт. С него се слага началото в Благоевград, само че има съществено декларирани стремежи и планове в още в 4 области в страната от регионални управления на АБВ. Има декларирани и такива планове от структури на „ Движение 21 “, на партия „ Зелените “ също.

„ Въпреки комплицираните ни връзки с АБВ през годините се стигна до този миг, тъй като ни сплотява обща цел – общата ни лява политика, общата ни визия за това по какъв начин би трябвало да се промени ръководството на страната, с цел да докара до по-висок стандарт на живот на хората, до по-силна икономическа политика, до по-силна обществена политика. Отваряме вратите на Българска социалистическа партия необятно за всеки, който споделя нашите политики и държание и е подготвен дружно с нас да организира тези политики с общата цел, която имаме – събаряне на ръководството на ГЕРБ и предложение на нов модел на ръководство на страната – задачата – възстановяване живота на хората ”, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Димитър Атанасов – два мандата общински ръководител на АБВ, стартира с смешка, че смяната стартира в действителност „ от тук, само че не от Благоевград, а от Петрич “.

Заедно с Атанасов бяха и Димитър Димитров – юношески водач на регионалното управление на „ АБВ “ и Мартин Божиков, който е организационният секретар на национално равнище на „ АБВ “.

„ Нашето решение се разграничава от това на нашето управление се разграничава. Защо – можете да попитате тях. Ще ви прочета „ закононарушение “, което съгласно тях сме направили и предлагането, което ние отправихме, само че не последва нищо “, изясни Атанасов.

В декларацията, показана персонално от него, се удостоверява, че членовете на АБВ от Пиринско упорстват да се влеят в редиците на Българска социалистическа партия поради идеологически разлики, както и поради нагнетяващото се напрежение. Според написаното АБВ от Благоевград прикани управлението на партията да откри общ език с Българска социалистическа партия и способи за стабилизиране на политиките. Между централното управление сред АБВ и Българска социалистическа партия диалог не е имало, удостовери Никова, а Атанасов акцентира, че не АБВ е свалила доверието си към Атанасов, а противоположното.

Това се потвърждава и в свиването на редиците на АБВ и в други области в страната – общо 4. Две от тях са към този момент ясни – Благоевград и Хасково, разгласи Атанасов.

„ Това е един принцип на доминото, който стартира от тук “, сподели Атанасов.

Според Нинова към този момент някогашните членове на АБВ са се уверили, че Българска социалистическа партия е достоверна партия, че е поредна и не предава хората, които я следват.

Според последните социологически изследвания разликата межди Българска социалистическа партия и ГЕРБ се топи. Дали това не е причина за желанието за вливане на партии и обединявания в редиците на Българска социалистическа партия, попитаха публицисти. Според Нинова има доста по-дълбоки идеологически аргументи, а не „ домогване до властта “.

Областната конструкция на АБВ в Петрич е подкрепила кандидатурата на президента Румен Радев доста преди тези изследвания, аргументира се Атанасов.

На брифингът Нинова разяснява и други въпроси:

„ Ние няма да излъчваме номинации за претенденти за КЕВР. 100-проценово единомислещо единодушие на изпълнителното бюро, взето преди 2-3 часа. Аргументите ни са, че: „ този модел на КЕВР, и освен на него, на регулационните сякаш самостоятелни органи, е сгрешен изначално. Това не са самостоятелни органи, това са органи, които организират или корпоративни, или политически ползи. Ние заявяваме, че желаеме промяна на модела на сходен вид ръководство на тези органи, заради което няма да предложим претенденти ”, разгласи водачът на Българска социалистическа партия.

Тя разяснява и договорката за ЧЕЗ.

„ Подписката за договорка с ЧЕЗ е с 18 000 подписа единствено в Благоевградско. В момента се прави броене с цел да бъде импортирана в КЕВР ”, сподели нинома

Предотвратяването на продажбата на ЧЕЗ съгласно Нинова е преодолимо по следния метод: „ Спираме продажбата на ЧЕЗ. Започваме процедурата изначало. Явяване на страната като претендент измежду всички останали претенденти. Нашето предпочитание за пазаруване от страна на страната. Не е изключение нашето съмнение този бранш да бъде държавно благосъстоятелност. Това за нас е единственият излаз.

Доколко пълномощия на КЕВР биха разрешили един подобен поврат – да спре продажбата на ЧЕЗ,?

„ И сегашните им пълномощия им разрешават да го създадат. Ако си мислят, че ще си измият ръцете и ще влезне човек от Българска социалистическа партия в КЕВР, с цел да им измие закононарушенията – няма да стане! Твърде обикновен план. В момента КЕВР има аргументи да го направи, само че не го прави, тъй като покупко-продавачът не е Гинка Върбакова, а Бойко Борисов. И КЕВР не е самостоятелен орган, а тежко подвластен ”, по този начин Нинова отговори на репортерски въпрос до каква степен пълномощията на ДКЕВР разрешават да спре договорката за покупката на ЧЕЗ.

Нинова има вяра, че ще има резултат работата на краткотрайната парламентарна комисия по договорката.

„ Вярвам. Поне истината стартира да излиза малко по малко. Как ви наподобява следното: В един и същи ден отговор до Комисията от чешката страна, която споделя: „ Многократно сме предложили на български държавни управления да купят ЧЕЗ от нас “, и отговор на премиера Борисов в писмо: „ Никога не ми е предлагано такова нещо! “. Истината стартира да излиза ”, сподели Нинова.

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия заседава през днешния ден в Благоевград. В съвещанието участваха ръководителят на партията Корнелия Нинова, ръководители на Общински съвет на Българска социалистическа партия, народни представители от региона, кметове на общини. Те разискаха организационни и локални въпроси. В 17.30 ч., в Драматичен спектакъл "Никола Вапцаров" ще се организира среща с обществеността. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР