Родопският драматичен театър в Смолян се готви за рождения ден

...
Родопският драматичен театър в Смолян се готви за рождения ден
Коментари Харесай

Театърът в Смолян чества 99 г. от рождението на Николай Хайтов

Родопският трагичен спектакъл в Смолян се готви за рождения ден на своя патрон Николай Хайтов.
Тържеството ще е на 15 септември, когато се навършват 99 година от рождението на писателя. Привечер ще бъдат поднесени цветя пред неговия мемориал. В скулптурната комбинация, пред която от 2007 година насам се стопират с интерес минаващите през новия център на регионалния град, са фигурите на Николай Хайтов и прототипа на воин от неговите „ Диви разкази “ – Хасан Мешов. Композицията е дело на синовете му – скулпторът Александър Хайтов и архитектът Здравец Хайтов.
По-късно, от 19 часа, смолянчани и посетители ще видят представлението „ Палежи и грабежи “ още веднъж по роман на Хайтов. Драматург и режисьор на творбата е Юрий Дачев.
След пиесата публично пред фенове и медии ще бъде показан актуалният актьорски състав на театъра.
Пет дни по-късно е премиерата на представлението „ Ами в този момент “ на Краси Ранков.
„ Подготвят се и детски пиеси. Елза Лалева приготвя зрелище за новогодишните празници, а януари-февруари ще излезе втората част на " Цяло лято четох ". Имаме две наши колежки, на които им следва пенсиониране. Те двете ще ви изненадат с нещо доста прелестно от Валери Петров - спектакъл " Любов моя ", сподели шефът на Родопския трагичен спектакъл Румен Бечев.
Новият креативен сезон за Родопския трагичен спектакъл стартира с премиера на „ Антигона и хората “. Режисьор на постановката е Делян Илиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР