Родният потребител трябва да се научи да различава истинските оферти

...
Родният потребител трябва да се научи да различава истинските оферти
Коментари Харесай

Масови Измами От Африка Заливат Българския Интернет! Безброй Горят!

Родният консуматор би трябвало да се научи да разграничава същинските предложения от измамите, разясниха началникът на отдел " Киберсигурност " Явор Колев към ГДБОП - Министерство на вътрешните работи, Богомил Николов от Асоциация " Активни консуматори " и специалистът по интернет сигурност Александър Ненов в " Тази заран " на Bulgaria ON AIR.

Колев изясни, че най-често измамите се вършат от нигерийци, които имат свои мулета в Европа. Той също по този начин разкри, че е доста мъчно локалната полиция да залови нарушителите, защото няма контракт за съдействие сред България и Нигерия.

Богомил Николов пък съобщи, че задачата на измамниците са наивни хора, които даже не обръщат внимание, че купувачът предлага по-висока цена от оповестената.

" Интернет направи света едно световно село и постоянно ще се откри някое кътче на земята, където полицейското съдействие няма да може да доближи. Трябва да се научим да разпознаваме тези типове измами. Измамниците се целят в хора, които са наивни. Затова е значимо да разпознаваме измамите. Не е обикновено купувачът да подвига цената ", сподели Николов.

Ненов пък бе безапелационен, че финансовата просвета на българина е доста ниска и заради тази причина наши сънародници елементарно се връзват на интернет измамите.

" Измамниците заобикалят платформата, която може да ги засече, като употребяват други форми на връзка - посредством Viber или други сходни приложения. Финансовата просвета на българина е доста ниска. Точно поради това те се връзват на неизгодни предложения в интернет ", сподели Ненов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР