Родният алпиец Камен Златков заяви, че е със смесени чувства

...
Родният алпиец Камен Златков заяви, че е със смесени чувства
Коментари Харесай

Камен Златков: Бесен съм, много ме е яд

Родният алпиец Камен Златков съобщи, че е със смесени усеща след отпадането във втория манш на алпийския слалом на Олимпиадата в Пекин. Златков направи отличен първи манш, в който се подреди 20-и, само че при второто си втурване в долната част от трасето на пистата "Ледена река " в Янцин той пропусна врата.

"Хвана ми прът вътрешната ска. Може би постоянно протичаща се неточност в слалома. Аз съм извънредно гневен, въпреки че в този момент малко ми поутихна. Знаех, че се движа добре, усещах се в добра форма. Имах скорост и знаех, че мога да направя доста добър резултат, в случай че сляза до финала. Това просто ме изненада. Беше изцяло ненадейно за мен. Държах относително постоянна линия, само че в такива браншове би трябвало да се рискува. Това беше най-важната част от трасето, в която може да спечелиш или да загубиш. От една страна доста ме е гняв, че това се случи, само че въпреки това съм удовлетворен, че карането ми е да много положително равнище, което доста ме радва. Единствено може би желая да поработим малко върху стабилността, тъй като това ми се случва малко по-често в сравнение с бих желал. Със смесени усеща съм. Хем съм удовлетворен, хем съм отчаян, тъй като знаех къде мога да стигна ", разяснява Златков след финала.

Той пропусна гигантския слалом на Игрите, с цел да се концентрира върху слалома, само че не съжалява за решението си.

"Не скърбя за решението да пропусна гигантския слалом. В тази дисциплинираност не се усещам толкоз удобно, колкото в слалома. Нямам нито този опит, нито тази форма. Това решение беше малко рисково, тъй като се подготвях единствено за един старт. Доволен съм от присъединяване си, само че съм отчаян малко от представянето си, тъй като знаех къде мога да завърша. Можех да си потегли с един много добър резултат, само че подобен е спортът - извънредно рисков. Ако искаш да си измежду най-хубавите, би трябвало да рискуваш оптимално ", съобщи още алпиецът.

До края на сезона Златков ще се опита да събере оптимален брой точки за ФИС, с цел да резервира стартовата си позиция в слалома.

"Имаме още няколко старта от Световна купа преди края на сезона. Трябва незабавно да хвана положителни ФИС точки, с цел да си запазя стартовия номер за следващата година. Надявах се това да се случи още тук. Състезанията за Световна купа за с една концепция по-тежки за мен, тъй като там има повече участници и конкуренцията е доста по-голяма от тук. Но пък от друга позиция го няма олимпийското напрежение ", сподели още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР