Родните ДАНС и ДАР да изискат данни от чешките си

...
Родните ДАНС и ДАР да изискат данни от чешките си
Коментари Харесай

Депутати искат информация и от чешките служби по сделката ЧЕЗ

Родните ДАНС и ДАР да изискат данни от чешките си сътрудници за договорката ЧЕЗ . Този въпрос разискваха депутатите членове на краткотрайната комисия по договорката ЧЕЗ на първото си съвещание.

Кой стои зад " Инерком " , тази информация желае Валентин Николов от ГЕРБ. Той желае отговор ще бъдат ли непокътнати работните места в ЧЕЗ. Освен това съгласно него чешката компания би трябвало да даде условията си за кандидат-купувачите на активите й у нас и към средствата, които ще платят.

И Таско Ерменков желае отговор кой купува ЧЕЗ. Родните служби отново ще рапортуват пред комисията. Сега въпросите щели да са по-конкретни.

Димитър Лазаров , който е ръководител на комисията за спецслужбите, е учуден по какъв начин ще задължим ДАНС и ДАР да изискат информацията за ЧЕЗ от чешките партньорски служби . Атанас Костадинов разшири издирването на капиталите в договорката, искайки данни от службите на Съединени американски щати, Испания и Германия.

В последна сметка се взе решение на идващото съвещание във вторник да рапортуват МФ, а ДАНС и ДАР ще рапортуват опасност ли е за националната сигурност договорката .

Председателят на комисията Жельо Бойчев желае пояснение от премиера Бойко Борисов по какъв начин се е стигнало до решението страната да взе участие в договорката . Големи въпроси стоят пред нас, установи социалистът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР