Роднините на жертвите от железопътната катастрофа до Лариса внесоха иск

...
Роднините на жертвите от железопътната катастрофа до Лариса внесоха иск
Коментари Харесай

Близки на 57 жертви на влаковата катастрофа в Гърция заведоха иск срещу премиера Мицотакис

Роднините на жертвите от железопътната злополука до Лариса внесоха иск против премиера Кириакос Мицотакис и транспортни министри за проявена немарливост във връзка с сигурността на пасажерите в железниците.

 

" Единственият метод да получим правдивост за 57-те жертви на злополуката е да бъдат наказани всички отговорни за нея ", обявиха от сдружението на роднините на жертвите.

 

Съдебният иск е против министър председателят Мицотакис, някогашни транспортни  министри, както и всички политически ръководители на превоза и железниците за последните 15 години.

 

Жалбата е импортирана пред Апелативния съд в Лариса.

Досега обвинявания са получили единствено съответните ръководители на придвижването по време на злополуката, само че не и политици.

 

Премиерът Мицотакис разяснява, че железопътната злополука се употребява от някои политици съзнателно преди изборите.

 

В същото време за през днешния ден беше заплануван огромен избирателен протест на „ Нова Демокрация “ в Солун, само че се анулира заради проведен концерт в памет на жертвите.

 

Лидерът на „ Сириза “ Алексис Ципрас прикани Мицотакис " да не се крие ", а да отиде на концерта и се срещне с хората, които са гневни от неналичието на отговорност от държавното управление.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР