Роднините на жена и мъж, които загубиха живота си в

...
Роднините на жена и мъж, които загубиха живота си в
Коментари Харесай

Роднини на жертви на пожарите в Гърция заведоха съдебно дело срещу властите

Роднините на жена и мъж, които изгубиха живота си в горски пожар покрай Атина предходната седмица, са завели дело против държавните управляващи, пожарната работа и полицията във връзка със гибелта им, оповестява Ройтерс, базирайки се на правосъден източник, написа Българска телеграфна агенция.

Властите може да бъдат подведени под наказателна отговорност за непреднамерено ликвидиране, причиняване на телесни повреди, излагане на гибелен риск и други, показва цитираният източник.

Гръцки прокурор проверява случая с пожара, който лиши живота на над 90 души в крайбрежния град Мати и покрайнините му, и реакцията на управляващите в отговор на бедствието.

Двете жертви са починали при опит да се спасят от смъртоносните пламъци, съгласно делото. Телата им са били открити на към 400 метра от вкъщи им. Два дни преди пожара фамилията чествало сватбата на щерка си.

Гръцки министри обявиха, че има индикации, че причина за пожара е бил палеж. Един човек е бил арестуван и разпитван във връзка със случая, обявиха полицейски представители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР