Роднините на 12-те жертвите на терористичния акт на коледния базар

...
Роднините на 12-те жертвите на терористичния акт на коледния базар
Коментари Харесай

Роднини на терористични жертви негодуват срещу Меркел

Роднините на 12-те жертвите на терористичния акт на коледния базар в Берлин предишния декември изпратиха намерено писмо до канцлерката Ангела Меркел. Тя показаха негодуванието си от нейното безучастие в битката против тероризма. Писмото е оповестено в списание „ Шпигел “.
„ Терористичния акт на Брайтшайдплац е трагично разследване от политическото безучастие на федералното държавни управления в миг, когато доста набъбна опасност от страна на ислямистите. Вие не съумяхте навреме да реформирате административните структури и да мобилизирате нужните средства за противопоставяне против заплахата “, споделя се в писмото.
Авторите му упрекнаха немските сили на реда в немарливост: „ Терористът е бил престъпно преследван. Макар да е било известно, че нарушителят се е занимавал с наркотърговия, наблюдението му се е правило единствено през деня в работните дни “. Роднините са уверени, че в Германия отсъства „ фундаментален и професионален метод в битката с терора ".
Семействата на починалите изрекоха недоволството си от равнодушието на Меркел към тяхната тъга. „ Вие не изразихте съболезнования нито персонално, нито писмена форма. Вашата натовареност като канцлер не оправдава такова отношение. Не единствено пострадалите, само че и цяла Германия бе подложена на терористична офанзива “, споделя се в писмото.
Атаката бе осъществена на 19 декември. Терористът съзнателно нахлу с камион на територията на базара и стартира да гази минувачите. Загинаха 12 гости, а пострадаха над 50 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР