Роднини, приятели и много жители на Самболийски и Цалапица се

...
Роднини, приятели и много жители на Самболийски и Цалапица се
Коментари Харесай

Роднини и близки се простиха с Димитър

Роднини, другари и доста поданици на Самболийски и Цалапица се простиха с 24-годишния Димитър Малинов, който беше заровен през днешния ден.

Младежът беше погубен, а тялото му - намерено седмица по-късно, заровено в покрайнините на Цалапица. Обвиненият за закононарушението Рангел Бизюрев, който съумя да избяга, се търси с европейска заповед за задържане.

Междувременно митингите на хората от Цалапица не престават. Те упорстват всички отговорни за убийството да получат обективни санкции.

Хората са недоволни от дългото безучастие на полицията по случая, довело, съгласно тях, до пропуски в следствието. Така Рангел Бизюрев е потеглил несмущаван за Германия, а посочените като негови помагачи - 19 годишните близнаци Валентин и Борислав Динкови - са получили обвинявания единствено за укривателство.

Протестиращите не престават да упорстват началника на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев да бъде уволнен и изобщо да не е в системата на Министерство на вътрешните работи. Вътрешният министър Калин Стоянов разпореди дисциплинарно произвеждане против него и краткотрайно го в профил от служба до привършване на инспекцията.

Освободен беше и шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов, който беше преназначен на друга служба в системата на Министерство на вътрешните работи.

Протестът е плануван в 19 часа довечера в Цалапица
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР