Роднини на спасените ученици в Тайланд разкриха как всъщност децата

...
Роднини на спасените ученици в Тайланд разкриха как всъщност децата
Коментари Харесай

Българин в Тайланд с последни новини за спасените ученици, разкри нещо необичайно

Роднини на избавените възпитаници в Тайланд разкриха по какъв начин в действителност децата са оживели. За да понесат тестванията те всеобщо употребявали медитация. Освен това треньорът им - някогашен духовник, успявал да ги научи и на други практики, които помогнали да останат спокойни.

Междувременно българският публицист Панчо Благоев, който живее в Тайланд, разкри на страницата си във Facebook какви са последните вести към децата след спасяването им.

Ето какво написа той:

12- те млади футболисти и техният треньор се усещат добре, а някои от тях са почнали да одобряват естествена храна и да вървят без помощ.
На конференция тази заран, доктор Тонгчай Лертвилайртанапонг, здравен контрольор от Министерство на здравеопазването заяви, че последната група от петима оживели, изведени от пещерата през вчерашния ден, са в добра здравна кондиция. Имат естествена температура и кръвно налягане. Само един от тях има признаци на инфектиране на белите дробове, сподели той.

Д-р Тонгчай заяви, че всички оживели са пристигнали в болничното заведение в Чианг Рай в приемливо физическо и психическо положение. Вчера се появиха спекулации, че децата са били успокоявани, преди да излязат от пещерата. Премиерът Прают Чан-оча обаче отхвърли спекулациите, само че призна, че им е дадена анксиолитика, с цел да понижат безпокойството.

Всеки от оживелите е изгубил приблизително два кг тегло, откакто са гладували първите 10 дни и е трябвало да одобряват единствено лимитирани количества енергийни храни, откакто са били открити от избавителния екип.

Момчетата и треньорът се държат в изолационно поделение и до момента в който те могат да споделят между тях, не им е позволен непосредствен контакт към този момент. Семействата на четирите момчета изведени първи от пещерата са ги посетили, само че са държани на два метра от тях. Втората група оживели, евакуирани в понеделник, през днешния ден ще могат да се видят със фамилиите си, откакто се откри, че се възвръщат добре без съществени инфекции. Ще им бъде разрешено да одобряват естествена храна довечера.

Хиляди водолази и доброволци взели участие във високорисковата избавителна задача ще получат специфични здравни карти за здравна помощ, ако по-късно развият някои признаци на заболявания, които могат да бъдат свързани с интервенцията в Tham Luang.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР