Роднини и близки на жертвите в автобусната катастрофа на АМ

...
Роднини и близки на жертвите в автобусната катастрофа на АМ
Коментари Харесай

Трагедията на АМ „Струма“: Близки на жертвите идват от С. Македония, за да търсят информация

Роднини и близки на жертвите в автобусната злополука на Автомагистрала „ Струма “ идват в България, с цел да търсят информация за починали македонски туристи. Те стоят пред „ Пирогов “, където са настанени оживелите от произшествието.

По думите им никой в С. Македония не им дава никаква информация и по тази причина са пристигнали до София. Обясняват, че търсят телата на починалите.

„ Дойдохме тук, с цел да разберем кои са оживелите. Не ги знаем кои са и не ги познаваме “, показа възрастен мъж пред камерата на bTV.

Всички седем души, съумели да се спасят, са настанени в „ Пирогов “. Шестима от тях са с изгаряния, а един е с контузия на крайници.

„ Предстои обработка на раните, изгаряния да третираме. Може да се наложат оперативни интервенции. Всичко, каквото би трябвало за жителите на Република Северна Македония, е направено “, съобщи шефът на „ Пирогов “ проф. доктор Иван Поромански.

На място пристигнаха и министрите на опазването на здравето, на външните работи, както и министър председателите на Северна Македония и на България.

„ Разбрахме се да сме в контакт с тях идващите дни, с цел да разберем по какъв начин върви възобновяване им и да знаем, когато пристигна време къде да ги настаняваме в македонските лечебни заведения. Лекувани са вярно и желая да благодаря на шефа на болничното заведение Поромански “, разяснява здравният министър на С. Македония Венко Филипче.

„ Над 10 деца са починали, останалите хора също са били млади “, заяви външният министър Буяр Османи.

Малко по-късно пред „ Пирогов “ пристигнаха и част от роднините на потърпевшите.

„ Аз съм родственик на седмина души от пасажерите. Тези, които видях, са в положително положение. За другите не знам ", показа родственик на оживелите пред bTV.

По думите му те са добре, само че са в потрес и не приказват обвързвано.

Сред настанените в болница има и семейство. Най-малкият пациент е на 16 години, а останалите сред 40 и 50-годишни. Всички те остават за наблюдаване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР