Родната полиция проверява сигнали за нещо крайно неприятно.Фалшиви публикации в

...
Родната полиция проверява сигнали за нещо крайно неприятно.Фалшиви публикации в
Коментари Харесай

Фалшиви сигнали в Пловдивско, че автомобил обикаля и отвлича деца, вдигнаха на крак полицията

Родната полиция ревизира сигнали за нещо извънредно неприятно.

Фалшиви изявления в обществените мрежи подвигнаха на крайник полицията в Пловдивско. В разнообразни постове се разпространявала една и съща фотография на автомобил с предизвестие, че с него обикалят квартали в региона и крадат деца.

Само за последното денонощие са получени над 50 сигнала от обезпокоени хора, които считали, че фамилиите им са в заплаха.

За да не настане неуравновесеност, от полицията изрично опровергаха тези клюки. На изключителна конференция прецизираха, че сниманата кола е на 53-годишен пловдивчанин, който не е престъпно проявен, съобщи Българска национална телевизия.

Сниман е до момента в който минава през село Калековец на връщане от Пловдив с околните си. Униформените ревизират всички сигнали и следва да рапортуват събраната информация на прокуратурата, написа novini.bg.

" Най-честият сюжет: хората се обаждат на телефон 112 и споделят, че чули от някой, че щяли да бъдат взети децата им. До момента няма оповестено за търсене нито едно изчезнало дете на територията на региона. Сигналите са непотвърдени и са недействителни. Призовавам за едно по този начин схващане, за проявен разсъдък и успокоение от тази етническа група. Взели сме всички ограничения за тяхната сигурност. Наситили сме ромските махали с полицейски патрули ", съобщи комисар Сълко Литов – зам.-директор на ОД на МВР-Пловдив.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР