Родната легенда Христо Стоичков направи емоционална изповед пред аржентинския канал

...
Родната легенда Христо Стоичков направи емоционална изповед пред аржентинския канал
Коментари Харесай

Камата: Самообвинявам се, че не отделих Марадона от ``лешоядите``, а Меси не заслужаваше да си тръгне от Барса

Родната легенда Христо Стоичков направи прочувствена изповед пред аржентинския канал на ESPN, в която показа, че се самообвинява, че не е отделил легендата Диего Марадона от хората, които го доведоха до гибел. Той също по този начин за следващ път акцентира, че е поддържал близки връзки с Дон Диего до 2016 година. Известно е, че Христо Стоичковпосети къщата на Диего Марадона и семейството на Ривър Плейт. Ето какво съобщи Камата:

“Самообвинявам се, че не го отделих от “лешоядите ". Винаги съм казвал, че са “лешояди " … Но защото не настоявах задоволително за това… Заради другарството, което имахме. Понякога си седнал съм у дома и си мисля: “Няма ли какво да направиш? " Чувствам се малко отговорен. Имах опцията да бъда до него. Вбесяваха ме да виждам тези, които бяха с костюми и вратовръзки. Тези видове го накараха да се усеща уединен. Диего в никакъв случай не се е дистанцирал от своите другари ", стартира Стоичков. 

“Имах всички вероятни негови телефони номера. Много пъти сме разговаряли. Последният беше на 2-3 февруари 2016 година, когато го поканих на мача за 50-годишния ми празник. След това на 8 февруари персонално ми се обади за рождения ми ден. Оттам нататък по този начин и не съумях да се свържа с него. Винаги беше задремал, изтощен, играещ футбол или на разходка… Тогава за финален път го чух ", продължи българинът.

“Вижте, аз се срещнах с Диего през 1990 година. Оттогава до последния ни диалог на въпросния 8 февруари, в никакъв случай не сме се карали между тях. Държал съм му недодялан звук, само че той постоянно ме е толерирал. Той също е приказвал с мен, когато съм допускал неточности. Двамата тръгнахме от скромни квартали и постигнахме доста. Ние, като футболисти, би трябвало да бъдем ясни. Някои ме обичат, други - не. Но какво значение има? Тези, които не ме харесват, няма да пият кафе с мен… ", сподели още Камата.

Българинът приказва и за финала на Световното през 2014 година в Бразилия, когато Аржентина загуби с 0:1 от Германия: 

“След изгубения от Аржентина край на Мондиал 2014 очите ми се изпълниха със сълзи. Знете ли за какво? Бях на “Маракана " и видях Лео Меси целия почервенял… Казах си: “Това не е той ". Забелязах нещо друго. Ако тогава бяха спечелили Мондиала, въобразявам си по какъв начин Диего щеше да бяга надолу по трибуните, с цел да слезе и да обиколи целия терен. Той беляза живота на всички ни и оценявам доста това, че му бях другар в продължение на доста години. Виждал съм го да страда толкоз много… Вижте, знаете ли какво…Нека почива в мир ", приключи Стоичков.

Легендата на българския футбол Христо Стоичков показа пред аржентинския ЕSPN какво е споделил на Лионел Меси при напускането му на Барселона и мнението си по отношение на случилото се на " Камп Ноу " през миналото лято. 

" Меси е един мит, а за тях не може да се приказва. Дали заслужава метода, по който си потегли от Барса? Как не! Доста се накарах на всички, които способстваха за това. Не мисля, че той го заслужаваше. Той доставяше наслада на децата по целия свят, освен в Барселона. Виждали ли фотосите сте момчето в Афганистан с торбичката? Ако питате някой от където и да е по света, той ще знае кой е Меси. 

Дали ме заболя от напускането му? В началото - да, само че в този момент съм благополучен. Знаете ли за какво? Защото аз имам доста положително другарство с него, татко му и фамилията му. През първата година аз страдах, защото видях по какъв начин страда един другар. Все още му влияеше метода, по който си потегли. Едно момче с лице, което не беше Лионел Меси ", показа Стоичков. 

" За мен това не беше той и си приказвах с него. Казах му: " Първият или последният ще си? Колко играчи на Барселона са завършили своя цикъл там и са отишли другаде. Нищо не е станало. Щастлив ли си с дамата? “Да ". Щастлив ли си с децата? “Да ". Тогава какво искаш да ти кажа? Денят не завършва с футбола.

Как ми се коства той в този момент? Щастлив и тази година ще му се получи. Мондиала? Това е друго нещо, там са едвам седем мача. Вие тук, които сте по-близо до националния тим, знаете, че е рано да се каже дали Аржентина ще завоюва Световното състезание, или не ", добави още Христо Стоичков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР