Родната действителност не е никак благосклонна към транссексуалните хора. Наскоро

...
Родната действителност не е никак благосклонна към транссексуалните хора. Наскоро
Коментари Харесай

Транссексуални срещу небинарни: Защо Мелиса и Емили отричат третия пол?

Родната реалност не е по никакъв начин благосклонна към транссексуалните хора. Наскоро Мелиса и Емили описаха пред камерата ни за горчивите си срещи с общо наложеното статукво и потребността от смяна на закона и схващане от страна на обществото. 

Виж още: Отвъд хейта: За избора да бъдеш транссексуален. Историята на Мелиса и Емили

В продължение на диалога ни с Мелиса и Емили засегнахме и тематиката за небинарните хора в България. Ако към момента не сте наясно какво тъкмо съставлява, това е положение на блуждаене сред двата пола и неопределяне на ясна полова еднаквост. Мелиса споделя, че има своите несъгласия с това положение: „ Трети пол няма! “. Нещо повече, Мелиса, която единствено до преди година и половина беше Тихомир, упреква непосредствено небинарните хора за огромна част от проблемите на транссексуалните, в това число и сложните каузи, които се постанова да водят за промяна на пола и имената. 

Виж още: Какво се случва?! Новият на Джулката ѝ подари бебешки дрешки за ЧРД

Като оставим настрани всички проблеми обаче, в живота на Мелиса и Емили се случват и красиви неща, които са присъщи на всяка една любовна история. Така на 25 декември предходната година, тъкмо точно на Коледа, двете се сгодяват! И както постоянно се случва, историята има предистория! Оказва се, че Мелиса дълго време е предложила на Емили да се сгодят, само че тя е отказвала, до момента в който в един миг сама не ѝ предлага, водена от желанието да прекарат живота си дружно. Към момента двете чакат да си сменят имената публично, след което възнамеряват женитба отвън България. Ако промяната на имената се забави е допустимо да сключат обичаен брак в родината, само че към момента не знаят по какъв начин и дали ще съумеят да се врекат пред църквата.

Виж още: Втори опит в търсене на любовта: Скандалната Габи и любовта ѝ към риалити форматите

Изненадващото е, че макар целия хейт, който се излива върху транссексуалните хора у нас, двете девойки срещат повече поддръжка, в сравнение с рецензии. Може би това се дължи на обстоятелството, че живеят интензивно измежду обществото като всекидневно употребяват градски превоз и се срещат свободно с доста хора. Всичко това ги кара да се усещат същински щастливи и подкрепяни.

Изображение: https://www.instagram.com/melissa_rangelova1/, https://www.instagram.com/emily.yordanova.75/ 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР