Роджър Вер, предприемач в областта на криптовалутите и промоутър на

...
Роджър Вер, предприемач в областта на криптовалутите и промоутър на
Коментари Харесай

Арестуваха поредната известна крипто личност за укриване на данъци

Роджър Вер, бизнесмен в региона на криптовалутите и промоутър на Биткойн Кеш (BCH), беше задържан в Испания по обвиняване в укриване на налози в размер на близо $50 милиона и осъществяване на машинация по пощата, заяви Министерството на правораздаването.

В обвинителния акт се твърди, че Вер не е отчел финансовите облаги от своите обилни Биткойн активи, откакто се е отказал от американското си поданство през 2014 година

Въпреки че през ноември 2017 година е продал десетки хиляди BTC за към $240 милиона, Вер съгласно изказванията не е съобщил за тези облаги на Службата за вътрешни доходи (IRS).

В делото против Вер се твърди, че през 2014 година той и неговите компании MemoryDealers и Agilestar са имали към 131,000 BTC, като фирмите са имали 73,000 от тях.

Вер е прочут с това, че разпространява BCH , форк на Биткойн.

Министерството на правораздаването в този момент желае изгонването на Вер, с цел да бъде изправен пред съд в Съединените щати.

В обвинителния акт той е упрекнат, че е дал погрешна информация на адвокатска адвокатска фирма и оценител, с цел да скрие същинския размер на притежаваните от него BTC токени.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР