Роджър Уотърс отхвърли идеята Pink Floyd да се съберат отново

...
Роджър Уотърс отхвърли идеята Pink Floyd да се съберат отново
Коментари Харесай

Роджърс Уотърс отказа Pink Floyd да се съберат отново

Роджър Уотърс отхвърли концепцията Pink Floyd да се съберат още веднъж на сцената, казвайки, че е " ангажиран с други неща ", в това число с работа по нов албум и писане на записки, съобщи Ройтерс.

В изявление за организацията китаристът, артист и текстописец споделя, че е харесвал времето, прекарано в рок групата, на която е съосновател през 1965 година, само че не възнамерява да свири още веднъж с двамата си някогашни живи сътрудници - барабаниста Ник Мейсън и китариста Дейвид Гилмор.

Уотърс, креативната мощ зад албуми като " The Dark Side of the Moon " и " The Wall ", напусна " Пинк Флойд " през 1985 година след персонални и креативен различия.

Той беше замесен в правни разногласия за потреблението на името на групата, защото някогашните му сътрудници продължиха без него. Двамата с Гилмор са в спор от години в една от най-известните вражди в рока, като неотдавна се конфронтираха в обществените медии поради войната сред Русия и Украйна.

На въпрос дали тримата в миналото ще свирят още веднъж дружно, Роджър Уотърс дава отговор: " Не, защо? " Музикантът добавя, че концепцията за събиране е като носталгична нужда за някои хора, само че не и за него. За финален път Pink Floyd свириха дружно на благотворителния концерт Лайв Ейт (Live 8) в Лондон през 2005 година Тогава Роджър Уотърс се причисли на сцената към Мейсън, с който са в другарски връзки, Гилмор и клавириста Ричард Райт.

" Направихме го. И не скърбя за това, тъй като Рик (Райт) беше към момента жив и съм доста удовлетворен, че имахме опция да изсвирим няколко части дружно ", Уотърс.

" Свирихме относително добре и на хората им хареса. И по този начин, аз в действителност се веселя. Искам ли да направя нещо сходно? Не, не желая, изключително откакто единствено трима от нас са останали живи ", добавя музикантът. Райт умира през 2008 година Оригиналният фронтмен Сид Барет, който напуща групата през 1968 година поради непостоянното си държание, провокирано от корист с опиати, умира през 2006 година

През май Мейсън сподели пред " Ройтерс ", че е отворен към концепцията за събиране, само че Уотърс и Гилмор нямат сходно предпочитание. " Зает съм с други неща... това няма нищо общо с някаква завист или нещо сходно. Хората са разнообразни ", споделя Роджър Уотърс. " Дейвид и аз сме доста, доста разнообразни хора и това е обикновено ", сподели още той.

Осемдесетгодишният Уотърс добавя, че сега работи върху новия си албум, наименуван The Bar, както и върху записки. " Работя по него от няколко години и в този момент съм в нещо като развой на редактиране. Така че съм доста ангажиран ", споделя още Роджър Уотърс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР