Роджър Стоун, съюзник на американския президент Доналд Тръмп, бе арестуван

...
Роджър Стоун, съюзник на американския президент Доналд Тръмп, бе арестуван
Коментари Харесай

Арестуваха съюзник на Доналд Тръмп

Роджър Стоун, съдружник на американския президент Доналд Тръмп, бе задържан и му бяха предявени седем обвинявания от правосъден състав. Това разкри през днешния ден службата на специфичния прокурор Робърт Мълър, съобщи Ройтерс.

Стоун, който бе задържан през днешния ден във Флорида, през вчерашния ден беше упрекнат във възпрепятстване на публично правосъдно произвеждане, повдигнати са му пет обвинявания за погрешни изказвания и едно обвиняване в оказване на напън върху очевидец, предава Българска телеграфна агенция.

В обвинителния документ се разкрива в елементи за диалозите, които Стоун е водил по въпроса с откраднатите имейли от Демократическата партия и оповестени в уеб страницата " Уикилийкс " в седмиците преди републиканецът Тръмп да победи демократката Хилари Клинтън на президентските избори. Службата на Мълър споделя, че тези имейли, принадлежащи на ръководителя на предизборния щаб на Клинтън, Джон Подеста, са били хакнати от чиновници на съветското разузнаване, съобщи Асошиейтед прес.

В документа се показва още, че щабът на Тръмп е изпратил почитан собствен представител да беседва със Стоун, откакто " Уикилийкс " разгласява на 22 юли 2016 година хакнатите имейли от Националния комитет на Демократическата партия и други организации. Представителят, който не е назван поименно в правосъдните документи, е попитал Стоун дали се чака приключване на още данни и с каква друга информация разполага " Уикилийкс ", с която може да се навреди на акцията на Клинтън.

В самия текст не се загатва поименно " Уикилийкс ", а се приказва за " Организация 1 ", която дава отговор на профила на уеб страницата, профилиран в публикуването на секретна и класифицирана информация, предоставена му от анонимни източници, означи Ройтерс.

Стоун ще се яви пред съд по-късно през днешния ден. Повдигането на обвиняване бе предстоящо. Стоун от месеци споделя, че е подготвен да бъде упрекнат, макар че отхвърли да е правил нещо неправилно. Съдебно жури от месеци изслушва очевидци, свързани със Стоун. А комисията по разузнаването към Камарата на представителите реши с гласоподаване да съобщи на Мълър стенограма от дадените от Стоун показания пред нея за вероятно покачване на обвиняване.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР