Роджър Грейси е шампион на бойната верига ONE в полутежка

...
Роджър Грейси е шампион на бойната верига ONE в полутежка
Коментари Харесай

Роджър Грейси обяви оттеглянето си от света на ММА

Роджър Грейси е първенец на бойната верига ONE в полутежка категория, само че не е защитавал купата си, която завоюва през май 2016-та година. Вчера той разгласи, че изцяло се отдръпва от света на смесените бойни изкуства, пенсионирайки се на 36-годишна възраст. Основната причина за това негово решение е неналичието на мотивация и нежеланието му да се бие само за пари.

"Реших да спра, тъй като не мисля, че ММА ме стимулира задоволително, с цел да се посветя на 100%-та на спорта. Наистина ми харесваше да върша това, беше голямо наслаждение да направя тези 10 мача, само че нямам други упоритости. Тъкмо навърших 36 години. Никога не съм желал да се състезавам на повече от 38 години, а и не останаха доста неща, които да завладея в света на смесените бойни изкуства, нещо, което ми трансформирало кариерата ми ", съобщи Грейси.

"Току-що сложих завършек на кариерата си на високи равнище. Имам повече какво да изгубвам, в сравнение с да печеля, в случай че не преставам да се удрям в ММА. Ако имах една и съща пристрастеност към ММА, както имах към джу-джицуто, щях да продължа, само че единствената причина, заради която щеше да ме задържи в ММА, бяха парите, а аз не желая това. Не мисля, че бих могъл да давам 100%-та от себе си в такава обстановка, по тази причина взех решение да се отдръпва и да се концентрирам върху други неща в живота си ", приключи Грейси.

източник: Gulliver/Getty Images

Грейси (8-2) влезе в клетката 10 пъти за 10 година за пет разнообразни организации. Най-дългият му престой беше в Strikeforce, където той загуби от Мохамед Лавал (Мо Лавал), а по-късно завоюва две борби в междинна категория. Тези победи му завоюваха късмет да се бие за купата на UFC, откакто Strikeforce се разпадна, само че една загуба от Тим Кенеди постави завършек на амбицийте му и той напусна Ultimate Fighting Championship. Грейси приключи кариерата си с две победи за ONE Championship, втората от които бе за купата в полутежка категория.

Грейси се счита за един от най-хубавите, в случай че не и най-хубавият играч в дългата история на джу-джицуто. Той се отдръпна от този спорт преди три месеца като 14-кратен международен първенец.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР